O companie a creat panourile solare care încarcă mașinile electrice atunci când sunt parcate – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 iul. 2024 Știri auto

Cum ar fi să îți poți încărca mașina electric direct de la Soare, atunci când este parcată? O companie americană ne arată că nu este imposibil.

Unul dintre aspectele care stau în calea multor oameni în decizia de a-și cumpăra o mașină electrică este autonomia sau mai bine spus anxietatea legată de aceasta. Intervine și rețeaua de încărcare, care nu este întotdeauna atât de dezvoltată, iar frica de a rămâne fără baterie devine rapid un impediment pentru mulți dintre posibilii clienți.

Cu toate acestea, o companie din State a venit cu un concept mai puțin ortodox de a-ți încărca mașina, chiar și atunci când nu ai la dispoziție o stație de încărcare.

Să spunem că ești în natură, sau într-un loc în care cu greu găsești astfel de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Ce face în situația asta?

Invenția cu care poți încărca orice mașină electrică doar cu ajutorul energiei solare

Compania GoSun a creat un încărcător pentru mașinile electrice care funcționează pe baza energiei furnizate de razele solare. Invenția celor de la GoSun arată ca o „pătură” din panouri fotovoltaice pe care o așezi peste mașină. Panourile sunt stocate într-o cutie care se montează pe plafonul mașinii asemenea unui portbagaj adițional.

Potrivit companiei, această soluție poate conferi până la 48 de kilometri de autonomie pe zi. Poate că nu este cea mai estetică soluție, dar s-ar putea dovedi destul de practică, mai ales dacă locuiți într-o zonă însorită. Tot ce trebuie să faceți este să așezați panourile și să conectați întregul ansamblu la portul de încărcare al mașinii prin conectorul dedicat.

În plus, nici măcar nu trebuie să desfaceți complet ansamblul pentru a profita de capabilitățile sistemului, deoarece carcasa în sine, care are un design aerodinamic, poate procesa până la 200W. Dacă desfaceți carcasa complet, atunci sistemul poate procesa până la 1.200W. De asemenea, întregul pachet cântărește doar 32 de kilograme.

Când va fi lansat în 2025, dispozitivul solar al celor de GoSun va avea un preț de 3.000 de dolari.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: GoSun


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide