În ultimul an au existat numeroase știri în mediul online care anunțau că autorităţile pregătesc noi reguli pentru obţinerea permisului auto în 2020.
Printre ele existau unele zvonuri care spuneau că, începând cu 1 iulie , cei care dau examen pentru obţinerea permisului de conducere trebuie, potrivit ultimelor modificări operate, ar fi trebui să aibă cel puţin 10 clase terminate.
„Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare”, se arată într-un mesaj postat pe data de 31 august 2020, pe site-ul drpciv.ro.
Pentru recuperarea datelor folosite la programarea online sau după caz anulare, trebuie urmăriți următorii pași
-Programarea online pe site-ul www.drpciv.ro se face personal, folosind o adresă de e-mail validă, care poate fi accesată ulterior în vederea recuperării datelor de programare sau după caz, anulare. Atenție la corectitudinea datelor introduse în aplicație.
-Anularea unei programări deja efectuate se face prin accesarea link-ul de anulare aflat în conținutul mesajul de confirmare transmis de DRPCIV pe adresa dumneavoastră de email. Verificați adresa dumneavoastră de e-mail. In urma anulării, veți putea efectua o nouă programare după circa 30 minute.
-Pentru recuperarea datelor de programare, reefectuați o programare similară cu cea inițială, caz în care sistemul identificând deja o confirmare validă pentru acele date, vă afișează opțiunea de a retrimite e-mailul de confirmare. Mesajul se va retransmite automat către adresa de e-mail indicată la prima solicitare.
În situația în care ați folosit o adresă de e-mail invalidă/greșită sau la care, din diverse motive nu mai aveți acces, veți putea face o nouă programare numai după expirarea celei anterioare.
În situația în care, după introducerea datelor vă apare mesajul ,,Date invalide,, verificați următoarele aspecte:
-Numele și prenumele să fie completat așa cum este înscris în permisul de conducere/certificatul de înmatriculare sau cartea de identitate;
-CNP – 13 caractere;
-Serie șasiu 17 caractere – în cuprinsul acesteia există cifra ,,0,, și nu litera ,,O,,;
-Numărul de înmatriculare este de forma B100AAA, fără spații, linii sau puncte. Dacă vehiculul este autorizat provizoriu, cu numărul de forma B01022 – veți opta pentru opțiunea de înmatriculare nu transcriere.