Noul Volkswagen Golf R va produce 333 CP. Când va fi lansat noul hot hatch al germanilor?

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iun. 2024 Știri auto

Volkswagen a publicat noi imagini cu viitorul Golf R. Chiar dacă mașina este încă sub camuflaj, aflăm că va dispune de un motor de 2 litri și 333 CP.

La începutul acestui an, Volkswagen a lansat actualizarea pentru cea de-a opta generație a compactei Golf. Acum, producătorul german anunță cea mia puternică variantă a gamei Golf, modelul de performanță R.

La fel ca fratele de platformă Audi S3, noul Golf R va folosi un motor de 2,0 litri turbo, pe benzină, care va produce de această dată 333 CP și 420 Nm, cu 13 CP mai mult decât varianta pre-facelift. Din nefericire pentru fanii cutiilor manuale, noul Golf R va putea fi cumpărat doar cu transmisia automată DSG cu 7 rapoarte. De asemenea, va fi disponibilă și o versiune break a lui Golf R.

Volkswagen Golf R nu va mai putea fi cumpărat cu transmisie manuală

Pe lângă puterea adițională, Volkswagen Golf R facelift se bucură de un șasiu recalibrat. Astfel, noul model are o gardă cu 2,5 centimetri mai mică decât predecesorul său și va primi în standard suspensia adaptivă Dynamic Chassis Control.

De asemenea, Drift Mode a fost păstrat și pentru noul Golf R. Cu acest mod selectat, 100% din putere poate fi transmisă către puntea spate, plus că vectorizarea cuplului este inclusă în standard.

Noul Volkswagen Golf R poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde, în timp ce varianta breack va avea nevoie de 4,8 secunde pentru această repriză. Cu ajutorul pachetului Performance, viteza maximă va fi ridicată la 270 km/h.

Deocamdată, toate mașinile arătate de Volkswagen se află sub camuflajul albastru. Schimbările vizuale nu vor fi foarte semnificative, dar vor fi vizibile. S-au făcut modificări la nivelul barelor de protecție față și spate, plus că Golf beneficiază și de faruri și stopuri LED revizuite. În cabină vom găsi un afișaj central de 12,9 inch și un grup de instrumente digital de 10,2 inch.

Volkswagen nu a comunicat încă data oficială de lansare a celui mai performant Golf din gamă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide