Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport a debutat la cursa de 24 de ore de la Nurburgring

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iun. 2024 Știri auto

Volkswagen a ales cursa de 24 de ore de la Nurburgring pentru a prezenta noul Golf GTI Clubsport. Hot hatch-ul german dispune de 300 CP și mai multe optimizări pentru a-i spori dinamica.

Cel mai puternic Golf cu tracțiune față a debutat weekend-ul trecut cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Noua versiune de performanță a modelului dispune de mai multă putere, dar și de un aspect mai agresiv și modificări ce ar trebui să îmbunătățească manevrabilitatea.

Golf GTI Clubsport beneficiază de o parte frontală complet redesenată și, pentru prima oară, acest model primește o siglă frontală iluminată. La fel ca restul gamei, GTI Clubsport primește noi blocuri optice LED, care acompaniază noul logo iluminat. În partea din spate există un spoiler de mari dimensiuni și două evacuări reale încastrate în difuzorul barei de protecție.

Un alt element distinctiv pentru Golf GTI Clubsport este reprezentat de noul set de jante din aliaj Queenstown, de 19 inch, inspirate de cele introduse pe Golf 5 GTI. De asemenea, clienții pot alege jantele forjate opționale, care reduc masa neamortizată.

Motorul lui Volkswagen Golf GTI Clubsport produce acum 300 CP

Odată cu acest facelift, Golf GTI Clubsport devine mai puternic. Motorul de 2.0 litri cu patru cilindri produce acum 300 CP și 400 Nm. Toată puterea este transmisă roților față prin intermediul unui diferențial cu alunecare limitată controlat electronic. Noul model este disponibil doar cu transmisia automată DSG cu șapte trepte și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde. Viteza maximă a noului Golf GTI Clubsport este limitată la 250 km/h dar, dacă este bifat pachetul opțional Race, atunci viteza maximă crește până la 267 km/h.

Premiera mondială a noului Golf GTI Clubsport a marcat startul cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Echipa Max Kruse Racing cu piloții Benny Leuchter, Johan Kristoffersson, Nico Otto și Heiko Hammel au participat cu un Golf GTI Clubsport 24h de 348 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide