Noul Tayron a sosit! SUV-ul Volkswagen este poziționat între Touareg și Tiguan

Autor: Marius Vișan 09 oct. 2024 Știri auto

Două SUV-uri importante au fost lansate azi, 9 octombrie 2024. De dimineață am făcut cunoștință cu noul Bigster de la Dacia, iar acum iată că Volkswagen vine cu replica, să zicem așa.

Noul Tayron a sosit! SUV-ul Volkswagen cu cinci sau, opțional, șapte locuri este poziționat între Touareg și Tiguan.

Un total de șapte sisteme de propulsie eficiente vor fi disponibile în curând. Gama include două vehicule electrice hibride plug-in (eHybrid). Acestea pot realiza autonomii electrice de peste 100 km și călătorii lungi de până la 850 km între două opriri pentru realimentare.

În plus, cu capacitatea de a tracta până la 2,5 tone, Tayron este un vehicul de remorcare elegant și bine echipat pentru remorci de toate formele și dimensiunile.

Pre-vânzările pentru noul Tayron încep la finele lunii noiembrie, în România.

Cu o lungime de aproximativ 4,8 m, Tayron are faruri LED și emblema Volkswagen iluminată standard, ceea ce creează o semnătură luminoasă inconfundabilă noaptea. Același lucru este valabil și pentru partea din spate, cu bara transversală LED pe toată lungimea și sigla Volkswagen iluminată.

Linii cu un desen precis accentuează senzația premium a modelului Tayron și silueta sa alungită. Această abordare este reflectată și în interior: aici, designul este dominat de suprafețe ce oferă o senzație plăcută și, în funcție de echipare, materiale elegante precum ArtVelours Eco (microfibră) și lemn autentic cu pori deschiși3, precum și ornamente decorative iluminate.

Tayron vine cu motorizări pentru aproape toate gusturile

După lansarea tuturor versiunilor cu un sistem de propulsie mild hybrid (eTSI), Volkswagen va oferi Tayron și cu două sisteme de propulsie plug-in hybrid (eHybrid), două motoare turbo pe benzină (TSI) și două motoare turbo diesel (TDI).

Toate sistemele de propulsie sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj (DSG). Avantajele motoarelor electrice și pe benzină sunt combinate în cele două modele plug-in hybrid. Ele oferă o putere de sistem de 150 kW (204 CP) și 200 kW (272 CP). Datorită bateriei de 19,7 kWh (net), ambele Tayron eHybride pot atinge autonomii electrice de peste 100 km.

Bateriile lor pot fi încărcate cu până la 11 kW la o wallbox sau la o stație de încărcare CA și cu până la 50 kW la stațiile de încărcare rapidă CC.

Cel mai mare TDI cu 142 kW (193 CP)08 este asociat cu tracțiunea integrală 4MOTION ca standard.

Toate modelele Tayron 4MOTION sunt proiectate pentru remorci cu greutăți maxime de până la 2.500 de kg. Datorită sistemului de asistență la manevrare Trailer Assist, care vine standard împreună cu suportul de remorcare (pliabil), chiar și remorcile pentru cai sau pentru bărci sunt ușor de manevrat.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide