Noul Renault 5 E-Tech este disponibil în România. Prețurile pornesc de la 30.750 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 31 mai 2024 Știri auto

Renault anunță că deschide comenzile pentru noul Renault 5 E-Tech și în România. Prețurile pornesc de la 30.750 de euro, dar vor urma și versiuni mai ieftine.

Producătorul francez a dat startul comenzilor pentru noul Renault 5 E-Tech electric, cu prețuri ce pornesc deocamdată de la 30.750 de euro cu TVA inclus.

Prezentat la începutul acestui an, noul model electric al producătorului francez poate fi acum comandat și în România. Deocamdată sunt disponibile doar două niveluri de echipare: Techno și Iconiq Cinq. Cu toate acestea, Renault anunță că, începând cu 2025, gama va fi extinsă la cinci niveluri de echipare. Astfel, începând cu anul viitor, Renault 5 va primi trei alte echipări: Five, Evolution și ediția specială Roland-Garros.

Deocamdată, clienții românii vor trebui să se rezume la echipările Techno și Cinq.

Renault 5 E-Tech electric poate fi comandat în România

Ambele versiuni disponibile în acest moment folosesc bateria mare, de 52 kWh, care alimentează un singur motor electric montat pe puntea față. Acesta produce 150 CP și permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 8 secunde. De asemenea, bateria de 52 kWh este suficientă pentru o autonomie maximă de 410 kilometri.

Bateria mașinii se poate încărca cu până la 100 kW de la o stație de încărcare rapidă. În plus, Renault 5 vine echipat cu încărcare AC la 11 kW cu cablul inclus. Renault spune că mașina se poate încărca de la 10% la 80% în 30 de minute atunci când este folosită o stație de încărcare rapidă.

Va fi disponibilă și o versiune cu bateria mai mică, de 40 kWh, care va oferi o autonomie maximă de 300 de kilometri. Aceasta va deveni disponibilă începând cu 2025, iar cea mai ieftină variantă echipată cu acest acumulator va costa 25.000 de euro.

Acumulatorul de 40 kW va fi combinat tot cu un singur motor electric, dar mai puțin puternic. Astfel că acesta va produce 95 CP sau 120 CP, iar varianta de 150 CP va fi rezervată bateriei de capacitate mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide