Noul Porsche Panamera stabilește un nou record pe Nurburgring

Autor: Ionuț Vîlciu 16 iul. 2024 Știri auto

Chiar înainte de lansarea pe piață, noul Porsche Panamera stabilește un nou record pe Nurburgring. Cu cât a fost mai rapidă noua generație față de cea veche?

Noua generație Porsche Panamera a fost prezentată la finalul anului trecut. Noul model va fi lansat pe piață cu nu mai puțin de patru propulsoare plug-in hybrid din care clienții pot alege, dar și cu opțiunea unei suspensii foarte avansate.

Acum, cu puțin timp înainte de lansare, noul model de top Panamera a realizat un tur de record pe Nurburgring Nordschleife. Cu șoferul de testare Porsche Lars Kern la volan, o variantă de pre-serie a sedanului de înaltă performanță a realizat turul de circuit cu 5,64 secunde mai rapid decât modelul comparabil al generației anterioare.

Porsche Panamera va fi lansat pe piață în scurt timp

Lars Kern stabilise deja recorduri de clasă pe Nordschleife în 2016 și 2020 în Panamera, cel mai recent în Panamera Turbo S (7:29,81 minute). „Pe Nordschleife, capacitățile dinamice transversale ale unei mașini sunt deosebit de importante”, comentează Kern. „Noul Panamera a înregistrat câștiguri semnificative în acest domeniu. În special în secvențele de viraje solicitante din punct de vedere tehnic, cum ar fi între secțiunile „Hohe Acht” și „Brünnchen” ale secțiunii de pistă, acesta răspunde cu o agilitate vizibil mai mare”, a adăugat el.

Pentru a proteja șoferul, exemplarul pilotat de Lars Kern a fost echipat cu un scaun de curse și cușca de siguranță obligatorie, dar restul corespundea versiunii de serie. Anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 cu dimensiunile 275/35 ZR 21 în față și 325/30 ZR 21 în spate au fost dezvoltate special pentru Panamera. Pentru o performanță optimizată, kit-ul opțional Carbon Aerokit elimină portanța aerodinamică pe puntea față. În combinație cu restul elementelor aerodinamice din pachet, mașina reușește să genereze forță de apăsare, ceea ce a contribuit la obținerea unui timp mai bun pe circuit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide