Noul Nissan Patrol debutează în Abu Dhabi. Toyota Land Cruiser are un rival serios – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2024 Știri auto

Nissan a prezentat noua generație a SUV-ului Patrol în Abu Dhabi. Noul Patrol vrea să înfrunte Toyota Land Cruiser.

Ce-a de șaptea generație Nissan Patrol a debutat oficial și țintește Toyota Land Cruiser. Și ce loc mai bun de a lansa noul model decât Abu Dhabi, acolo unde acest tip de mașină este foarte apreciat de clienți.

Vechea generație a fost produsă pentru 14 ani, astfel că era timpul pentru un început nou. Ce-a de-a șaptea iterație a SUV-ului Patrol este complet nouă, cu o gamă nouă de motoare, tehnologii și design modern. Patrol își păstrează statura de SUV mare și, din primele imagini, putem vedea un vehicul pătrățos, robust, care respectă noua filosofie de design a producătorului japonez.

Grila frontală de mari dimensiuni este completată de faruri ale căror lumini de rulare pe timp de zi par că se continuă în interiorul grilei. Profilul masiv va putea fi complimentat cu un set de jante de până la 22 de inch în diametru. Partea din spate a păstrat aceeași verticalitate, accentuată de stopurile ce se întind pe laterale, unite de o bandă LED montată pe hayon.

Nissan Patrol primește o nouă generație după 14 ani

Interiorul noului Patrol este tapițat cu piele, ornamentat cu lemn și, pe unele niveluri de echipare, scaunele oferă inclusiv funcție de masaj și reglaje electrice pe opt direcții. Pe planșa de bord tronează două ecrane de 14,3 inch fiecare, care creează un panou „Monolith” de 28,6 inch în diagonală. În plus, Patrol poate fi echipat cu două ecrane a câte 12,8 inch pentru pasagerii din spate. Acestea oferă suport Miracast, HDMI sau USB.

Ce-a de-a șaptea generație Patrol renunță complet la motorul V8. În schimb, clienții vor putea alege dintre două propulsoare V6. Primul dintre ele măsoară 3.8 litri, fiind natural aspirat, iar puterea maximă generată este de 316 CP și 386 Nm. Cei ce vor mai multă putere vor avea la dispoziție motorizarea V6 de 3.5 litri supraalimentată cu două turbine. Aceasta produce 425 CP și 700 Nm. Indiferent de motorizare, noul Patrol vine în standard cu transmisia automată cu 9 rapoarte, suspensie pneumatică și sistemul de tracțiune integrală cu 6 moduri de rulare: Standard, Sand, Rock, Mud/Rut, Eco și Sport.

Potrivit Nissan, noua generație a SUV-ului Patrol va fi disponibilă pe piețele din Orientul Mijlociu începând cu data de 1 noiembrie 2024. Nu au fost comunicate prețurile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide