Noul Mitsubishi Outlander PHEV va fi prezentat în toamna acestui an

Autor: Ionuț Vîlciu 23 iul. 2024 Știri auto

Mitsubishi pregătește lansarea europeană pentru noua generație Outlander. SUV-ul va fi prezentat pe 1 octombrie 2024.

Producătorul japonez continuă revitalizarea gamei sale de modele pentru piața din Europa și anunță că viitoarea generație a SUV-ului Outlander va fi lansată anul acesta. Noul Mitsubishi Outlander PHEV a fost dezvoltat special pentru piața europeană și se bazează pe conceptul I-Fu-Do-Do, care înseamnă autentic și maiestuos în japoneză.

Însă, potrivit Motor1, nu ar trebui să ne simțim străini de acest nou model. De ce? Pentru că această nouă generație Mitsubishi Outlander este deja vândută în alte părți ale Globului.

Într-adevăr, acest nou Outlander PHEV a fost dezvăluit pentru Japonia la sfârșitul anului 2021 și se află de ceva timp la vânzare pe piața sa domestică. La fel și în SUA.

Ce va oferi noua generație Mitsubishi Outlander?

Noua generație a SUV-ului japonez este construită pe aceeași platformă cu Nissan X-Trail și că poate parcurge până la 88 de kilometri în regim pur electric grație unei noi generații a sistemului hibrid cu încărcare la priză, care folosește o baterie de 20 kWh.

Sistemul are la bază un motor de 2,4 litri, pe benzină, acompaniat de două motoare electrice. Mitsubishi declară o putere maximă combinată de 252 CP și 450 Nm. Sprintul 0-100 km/h este realizat în 10,5 secunde, iar viteza maximă a SUV-ului este de 169 km/h

De asemenea, sistemul de tracțiune integrală al lui Outlander PHEV dispune de un nou Active Yaw Control (AYC), care poate transmite puterea către punțile față și spate în funcție de nevoi. Sistemul poate frâna și roțile din stânga sau din dreapta pentru a distribui cuplul. O funcție de amplificare poate transfera mai multă putere motorului din față, dacă este necesar, iar Mitsubishi a crescut, de asemenea, decelerarea prin ridicarea pedalei de accelerație pentru a crea un efect de one pedal drive.

Vom afla mai multe despre noul Outlander în data de 1 octombrie, dar ne putem aștepta să nu fie foarte diferit de ceea ce am văzut la vânzare în Japonia, odată cu lansarea noului model, în 2021.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide