Noul MG3 a fost lansat în România. Ce preț are hatchback-ul full hybrid, rival pentru Toyota Yaris

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2024 Știri auto

Noua generație MG3 debutează oficial în România. Toate versiunile sunt echipate cu un propulsor hibrid de 194 CP.

Producătorul britanico-chinez a prezentat la începutul acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noua generație MG3. În premieră, aceasta va putea fi cumpărată și în Europa, inclusiv în România, unde va concura cu mașini precum Renault Clio, Peugeot 208, Opel Corsa și Toyota Yaris sau Mazda2 Hybrid.

Pentru prima dată, MG3 va fi disponibil pentru clienții din toată Europa, fiind oferit anterior doar în Marea Britanie. Trei variante de echipare vor fi disponibile în Europa la lansare, toate având în comun noul sistem de propulsie Hybrid+.

Mașina se remarcă prin designul agresiv, așa cum am văzut și pe MG4 sau noua generație MG HS. Farurile ascuțite, liniile tăioase și grila de mari dimensiuni oferă mașinii un aspect distinctiv.

Nervurile puternice continuă și pe laterale, iar spatele păstrează aerul dinamic, în ton cu partea frontală. Stopurile ascuțite și difuzorul integrat în bara spate contribuie la aspectul sportiv al micului hatchback.

Noul MG3 Hybrid are un consum declarat de 4,4 litri/100 km

Interiorul lui MG3 seamănă foarte mult cu cel regăsit pe electricul MG4. Mașina folosește un instrumentar de bord digital de 7 inch și un ecran central de 10,25 inch. În plus, sub acesta vedem un rând de butoane fizice pentru cele mai importante funcții ale mașinii. De asemenea, indiferent de nivelul de echipare, mașina vine dotată cu aceste ecrane.

Însă, cel mai important aspect al mașinii este noul sistem de propulsie hibrid. Mașina folosește un motor termic de 1,5 litri, ce dezvoltă 102 CP, cuplat cu un motor electric de 136 CP. În momentul în care cele două motoare funcționează simultan, puterea propulsorului ajunge la un total combinat de 194 CP.

Motorul termic folosește o transmisie automată cu trei trepte, dat fiind aportul inițial al motorului electric. Astfel, MG3 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8 secunde. De asemenea, compania spune că noul propulsor are o eficiență de 41% și că are un consum mediu de 4,4 l/100 km.

În România, prețurile pentru MG3 pornesc de la 19.500 de euro. Cel mai scump exemplar are un preț de listă de 22.490 de euro, iar clienții pot alege ca opțiune suplimentară doar culoarea metalizată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: MG


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide