Noul Lexus LBX Morizo RR este un crossover performant cu inimă de hot-hatch

Autor: Ionuț Vîlciu 18 iul. 2024 Știri auto

Lexus anunță cea mai nouă versiune a celui mai mic model din gamă. Clienții din Japonia vor putea cumpăra versiunea LBX Morizo RR, care folosește același motor cu GR Corolla.

În urmă cu nu foarte mult timp, Lexus dădea de înțeles că ar vrea să lanseze un model performant bazat pe noul SUV de clasă mică, LBX. Dat fiind faptul că este construit pe o platformă comună cu Toyota Yaris, spre exemplu, transformarea a putut fi fezabilă, astfel a luat naștere Lexus LBX Morizo RR.

Noul model poartă numele fondatorului Gazoo Racing, divizia de performanță a Grupului Toyota. Akio Toyoda este un adevărat pasionat auto, care obișnuiește să concureze sub pseudonimul de „Morizo”, de aici și inspirația pentru numele noii versiuni de performanță.

Lexus ne tachina la începutul acestui cu un prototip, care acum a fost transpus într-o versiune de serie. La fel ca acel prototip anunțat inițial, LBX Morizo RR folosește un tren de rulare similar cu ceea regăsim pe GR Yaris sau GR Corolla.

Noul Lexus LBX Morizo RR folosește același motor de pe GR Corolla

Sub capota celui mai performant Lexus LBX se ascunde un motor de 1,6 litri, în trei cilindri, care produce 300 CP și 400 Nm cuplu maxim. Acesta este cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte sau la o cutie automată cu 8 trepte, opțional.

Indiferent de transmisia aleasă, puterea este transmisă către toate cele patru roți, grație sistemului de tracțiune integrală. Versiunea de performanță a lui LBX accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5.2 secunde, însă Lexus nu a dezvăluit care este viteza maximă a acestui nou model.

În plus, pe lângă acest tren de rulare special, Lexus LBX Morizo RR primește și un kit de caroserie cu design agresiv. Această versiune de performanță este cu 15 mm mai lată decât un LBX obișnuit, plus că are și o gardă la sol mai mică joasă cu 10 mm. Pachetul este completat de o pereche de scaune sport ce oferă mai mult suport lateral.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide