Noul BMW M5 intră în producția de serie. Sedanul de performanță va fi construit la uzina din Dingolfing

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2024 Știri auto

Noul BMW M5 marchează o premieră, fiind primul M5 hibrid. Producătorul anunță că noul model a intrat în producție la fabrica din Dingolfing.

În urmă cu o săptămână, BMW M GmbH a dezvăluit noul BMW M5 şi a lansat primele imagini oficiale. Noul sedan de înaltă performanţă şi-a sărbătorit începutul oficial de producţie la uzina BMW Group din Dingolfing.

BMW M5 din a şaptea generaţie este primul care iese de pe linia de asamblare cu un sistem de propulsie electrificat: sistemul M Hybrid specific modelului combină un motor V8 cu un motor electric pentru a furniza o putere de sistem de 727 CP, permiţându-i să accelereze de la 0 la 100 în doar 3,5 secunde. Bateria de înaltă tensiune a automobilului, cu un conţinut de energie disponibil de 18,6 kWh, oferă o autonomie electrică de 67-69 de kilometri în regim WLTP.

Cea de-a șaptea generație BMW M5 a intrat în producția de serie

Componentele centrale pentru noul BMW M5 sunt produse tot la faţa locului sau furnizate de fabricile de componente din apropiere.De exemplu, şasiul BMW M5, special adaptat modelului, provine din fabrica de componente 02.10 din Dingolfing, în timp ce bateria de înaltă tensiune este asamblată alături la uzina 02.20, Centrul de Competenţă al BMW Group pentru Producţia de Motoare Electrice. Plafonul din fibră de carbon este furnizat de uzina din Landshut, situată la 30 de kilometri.

Un aspect unic al producţiei la fabrica de automobile îl reprezintă modificările deja făcute în atelierul de caroserii. Bazat pe caroseria standard a BMW Seria 5, BMW M5 dispune de măsuri suplimentare pentru rigidizarea structurii caroseriei şi o caroserie special lărgită, cu pasaje evazate ale roţilor, permiţând astfel şi integrarea punţii spate specifice M.

În următoarele săptămâni, producţia fabricii va creşte treptat până la câteva zeci de automobile BMW M5 pe zi. Lansarea pe piaţa europeană a noului model este programată să înceapă începând cu 2 noiembrie 2024. Până atunci, un alt model nou îşi va sărbători deja premiera la uzina din Dingolfing: noul BMW M5 Touring, care extinde oferta BMW M GmbH şi completează noua gamă BMW Seria 5.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide