Noul Bentley Continental GT va folosi un motor V8 hibrid cu 780 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 17 mai 2024 Știri auto

Bentley a publicat primele imagini și informații oficiale referitoare la noua generație Continental GT. Modelul va primi un nou motor V8 hibrid cu peste 780 CP.

Producătorul britanic ne oferă primele imagini și informații legate de cea de-a patra generație a coupe-ului. Noul model va debuta în luna iunie a acestui an și va fi prima mașină Bentley care va fi echipată cu un sistem de propulsie hibrid.

Avem de-a face cu cel mai puternic model Bentley din istorie, dat fiind faptul că noul motor V8 PHEV dezvoltă 782 CP și 1.000 Nm cuplu maxim. În plus, mașina va putea parcurge până la 80 de kilometri în modul pur electric cu o singură încărcare a bateriei. Deocamdată nu avem informații complete despre sistemul de rulare, dar Bentley spune că este primul său model care va folosi arhitectura Ultra Performance Hybrid.

Viitorul Bentley Continental debutează în luna iunie a acestui an

Cea mai puternică mașină de serie Bentley din toate timpurile beneficiază de direcție și tracțiune integrală cu vectorizare a cuplului. Printre altele putem include amortizoare cu dublă valvă, un diferențial cu alunecare limitată și bare stabilizatoare antirului cu tehnologie pe 48 de volți. Aceste upgrade-uri vor transforma noul Continental GT în „cea mai dinamică mașină de stradă Bentley din istoria de 105 ani a companiei”.

Cu toate că nu au fost comunicate cifre de performanță deocamdată, ne putem aștepta ca viitorul model să fie chiar mai rapid decât vechiul Continental GT Speed. Acesta folosea un motor W12 de 659 CP, ceea ce îi permitea să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde, către o viteză maximă de 335 km/h.

Următoarea generație Bentley Continental GT debutează în luna iunie a acestui an sub formă de coupe, urmând probabil ca decapotabila să fie lansată la scurt timp după acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide