Noul Bentley Continental GT va fi prezentat pe 25 iunie

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iun. 2024 Știri auto
Noul Bentley Continental GT va fi prezentat pe 25 iunie

Noul Bentley Continental GT Speed, cel mai puternic Bentley din istorie, urmează să debuteze în data de 25 iunie.

Bentley pregătește lansarea celui mai puternic model din istoria sa. Noul Continental GT Speed va renunța la motorul W12 în favoarea unui propulsor V8 PHEV ce dezvoltă 782 CP. Cea de-a patra generație a coupe-ului britanic urmează să fie prezentată publicului în data 25 iunie.

Până când vom putea admira designul mașinii, Bentley ne mai tachinează puțin cu o imagine teaser, dar și cu câteva noi informații despre viitorul Continental GT Speed.

Știm deja că mașina va folosi un propulsor V8 hibrid. Noua motorizare hibridă cu încărcare la priză va avea la bază un motor V8 pe benzină și, grație electrificării, va dezvolta o putere totală de 782 CP și 1.000 m cuplu. În plus, Bentley Continental GT Speed va putea parcurge până 80 de kilometri în modul pur electric, cu un plin de baterii.

Cel mai puternic Bentley din istorie debutează săptămâna viitoare

Pe lângă faptul că va fi cel mai puternic model Bentley ce poate circula pe drumurile publice, noul Continental GT va folosi, la fel ca predecesorii săi, un sistem de tracțiune integrală. De asemenea, mașina va fi echipată cu direcție integrală și cu un diferențial cu alunecare limitată.

Chiar dacă nu a fost lansată, mașina deja se poate lăuda cu un record cel puțin interesant. Cea de-a patra generație Continental GT Speed deține recordul de viteză înregistrat „sub apă”. Cum este posibil acest lucru? Simplu, mașina a atins 335 km/h în tunelul Ryfylke din Norvegia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide