Noul Audi Q8 Facelift – Vârful lanțului trofic în ecosistemul SUV-urilor din Ingolstadt – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2024 Știri auto

Vârful de lance a gamei de SUV-uri de la Audi îmbracă haine noi. Care sunt cele mai importante schimbări introduse de Audi Q8 facelift?

Audi Q8 este o reprezentare perfectă a dorințelor clienților ce caută un SUV din segmentul premium. Este o mașină mare, impunătoare, bine tehnologizată, desenată astfel încât să îmbine statura unui SUV cu proporții de coupe. Este o rețetă similară cu ceea ce știm de la BMW X6, unul dintre pionierii acestui segment atât de îndrăgit în prezent.

Cu Audi Q8 deja ne-am familiarizat, fiind un model care are deja ceva vechime pe piață. Odată cu noua actualizare, SUV-ul german a primit noi blocuri optice, care acum oferă o semnătură luminoasă personalizabilă prin intermediul sistemului de infotainment. Partea frontală este dominată de noua grilă, care este integrată într-o bară de protecție redesenată.

Partea din spate a suferit și ea câteva modificări estetice, cea mai evidentă dintre toate fiind reprezentată de noile blocuri optice, unite acum printr-o bandă LED. Opțional, clienții pot alege stopurile OLED și farurile Matrix LED HD.

Schimbări la nivel de detalii și la interior

Dacă ne mutăm atenția către interiorul mașinii, găsim prima dată scaunele S-Line, îmbrăcate în piele și cusute într-un motiv diamantat. Și volanul este unul S-Line și este îmbrăcat în piele perforată.

Audi Q8 nu s-a schimbat foarte mult la interior. Mașina a păstrat aceleași ecrane pe care le știm deja: unul pentru instrumentarul de bord, unul pentru sistemul de infotainment, iar cel de-al treilea este folosit pentru comenzile climatizării. Sistemul de infotainment a fost ușor actualizat cu noi funcții, dar nu avem de-a face cu o schimbare prea mare.

Cât despre performanțe, noi am avut disponibilă la test motorizarea de 3.0 litri, pe benzină, un motor V6 care dezvoltă 340 CP și 500 Nm cuplu, putere suficientă pentru a propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde.

Puterea este gestionată de o cutie automată cu 8 trepte, fiind transmită către toate cele patru roți prin intermediul sistemului tracțiune integrală Quattro.

În România, prețurile pentru noul Audi Q8 facelift pornesc de la 82.200 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide