Noul Audi Q5 a fost lansat oficial. SUV-ul folosește doar motorizări hibride – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 sept. 2024 Știri auto

Noua generație Audi Q5 a debutat oficial. SUV-ul german va fi vândut în Europa doar cu motorizări hibride, iar puterile maxime ajung la 367 CP.

Producătorul german a publicat primele fotografii și informații oficiale despre noul său SUV de clasă medie. Modelul a fost complet redesenat și folosește o gamă de motorizări mild-hybrid, atât benzină cât și diesel.

Audi Q5 este un model cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 15 ani, fiind un competitor pentru SUV-uri precum BMW X3, Mercedes-Benz GLC sau Volvo XC60. Noua generație este construită pe platforma PPC (Premium Platform Combustion).

Datorită noii platforme, Audi spune că noul Q5 este mai confortabil decât modelul pe care îl înlocuiește. Echipările standard includ amortizoare cu frecvență selectivă, în timp ce suspensia pneumatică cu comenzi adaptive ale amortizoarelor este o opțiune pe noul model.

Interiorul este complet nou, însă nu este foarte diferit de modelele Audi deja existente. Instrumentarul de bord digital de 11,9 inch și ecranul sistemului multimedia, care măsoară 14,5 inch, sunt incluse în standard. Opțional, clienții pot alege un al treilea ecran, care este montat în fața pasagerului și care măsoară 10,9 inch.

Doar motorizări hibride pentru piața europeană

Clienții vor avea la dispoziție doar motorizări mild-hybrid deocamdată, pe benzină sau motorină, dar și o versiune sportivă SQ5, echipată cu o nouă motorizare V6 pur termică.

Motorul mild-hybrid pe benzină dezvoltă 204 CP și 340 Nm. În standard, această motorizare oferă doar tracțiune față, însă clienții pot opta pentru tracțiune integrală Quattro. Motorizarea de 2.0 litri diesel mild-hybrid dezvoltă 204 CP și 400 Nm, fiind echipată în standard cu tracțiune integrală. Indiferent de motorizare, Audi Q5 va fi disponibil cu o transmisie automată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj. Audi a anunțat că va introduce în gama de motorizări și propulsoare plug-in hybrid.

Nu în ultimul rând, noul SQ5 folosește un nou motor V6, care dezvoltă 367 CP și 550 Nm. Deocamdată, aceasta este cea mai puternică versiune a noului SUV de la Audi.

Noul Audi Q5 va avea un preț de pornire de 52.300 de euro, pe piața din Germania. Pentru noul SQ5, prețurile pornesc de la 82.900 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide