Noul Audi A6 e-tron debutează oficial cu până la 756 KM autonomie pur electrică – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 31 iul. 2024 Știri auto

Audi A6 e-tron este cel mai nou membru al gamei de mașini electrice a producătorului german. Noua generație A6, acum pur electrică, va fi disponibilă în două variante de caroserie.

După cum am aflat deja, orice mașină de la Audi care are în denumire o cifră pară va fi pur electrică, în timp ce cifrele impare vor fi rezervate modelelor termice. Astfel, noua generație A6 este un model pur electric.

Proaspăt prezentat, Audi A6 e-tron este cel de-al doilea model al producătorului german care folosește noua platformă PPE, după Q6. Designul noului Audi A6 e-tron este axat pe eficiență, astfel că varianta Sportback are un coeficient aerodinamic de 0.21, în timp ce A6 Avant are un coeficient de 0.24.

Partea frontală integrează grila fără rame, un element distinctiv pe toate noile modele Audi. La fel ca în cazul lui Q6, blocurile optice frontale au fost împărțite în două. Profilul mașinii este completat cu jante cu dimensiuni care pornesc de la 19 inch. Opțional, clienții pot alege jante de până la 21 de inch.

Partea din spate a ambelor variante de caroserie, atât Sportback și Avant, este dominată de o bară luminoasă cu tehnologie LED. De asemenea, în aceasta este integrat și logo-ul Audi, care este iluminat și foarte vizibil pe timpul nopții.

Interiorul face clar parte din noua filosofie de design Audi. Cabina este caracterizată de linii drepte, iar ecranele tronează pe planșa de bord. În standard, Audi A6 e-tron primește două ecrane: unul de 11,9 inch pentru instrumentarul de bord și un altul, de 14,5 inch, pentru sistemul multimedia. Opțional, clienții pot opta pentru un al treilea ecran, de 10,9 inch în diagonală, pentru pasager.

Până la 503 CP și 756 km autonomie maximă

La lansare, toate versiunile lui Audi A6, inclusiv varianta sportivă S6, vor folosi o baterie de 100 kWh, cu o capacitate utilă de 99,4 kWh. A6 Sportback și Avant folosesc un motor electric, montat pe puntea spate, care dezvolt 367 CP și permite o accelerație 0-100 în 5,4 secunde, iar viteza maximă este de 210 km/h.

Audi S6 folosește două motoare electrice, pentru un total de 503 CP și tracțiune integrală. Doar că, în modul launch control, mașina dezvoltă 550 CP. Astfel, S6 e-tron poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și poate atinge o viteză maximă de 240 km/h.

La capitolul autonomie, Audi A6 se laudă cu valori impresionante. Audi A6 Sportback poate parcurge până la 756 km cu o singură încărcare, în timp ce break-ul este capabil de 720 km autonomie maximă.

De cealaltă parte, versiunile performante S6 oferă autonomii mai mici, dar deloc neglijabile. S6 Sportback poate parcurge până la 675 km cu o încărcare, în timp ce cei ce vor un S6 Avant vor trebui să se mulțumească cu 647 km.

A6 e-tron și S6 e-tron vor putea fi comandate din septembrie 2024 ca versiuni Sportback și Avant. Prețurile la lansarea pe piață vor fi de 75.600 de euro pentru A6 Sportback e-tron și de 99.500 de euro pentru Audi S6 Sportback e-tron. Ulterior va fi disponibilă și o versiune cu baterie mai mică, de 83 kWh.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide