Noua generație Volkswagen Transporter este aici. Autoutilitara este strâns înrudită cu Ford Transit

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2024 Știri auto

Volkswagen prezentat oficial noua generație a utilitarei Transporter. Acum, modelul german este construit pe o platformă comună cu Ford Transit.

Profesioniștii vor fi foarte încântați să afle că noul Volkswagen Transporter a fost prezentat oficial. Noua generație pune la dispoziție clienților diferite configurații și o gamă cuprinzătoare de motorizări, alcătuită din propulsoare trei propulsoare diesel, un plug-in hybrid și nu mai puțin de trei variante complet electrice.

Noul Volkswagen Transporter oferă cele mai multe posibilități atunci când vine vorba de configurare. Noua generație a utilitarei, înrudită acum cu Ford Transit, este disponibilă în șase tipuri de caroserie: Van, Van Plus, Kombi, Double Cab, Caravelle și PanAmericana. Versiunile Van și Kombi vor putea fi cumpărate și în format cu plafon înălțat și ampatament extins. De asemenea, Caravelle, varianta destinată pentru transportul persoanelor, va fi disponibilă într-o configurație cu ampatament extins.

Volkswagen Transporter oferă o gamă largă de motorizări

Cea de-a șaptea generație Transporter va fi disponibilă cu trei versiuni de putere ale motorizării diesel de 2.0 litri. Clienții vor putea alege dintre variantele de 110, 150 și 170 CP. Dintre acestea, cea mai slabă motorizare va putea fi combinată doar cu o transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune față.

Celelalte două motorizări vor putea fi echipate cu o transmisie automată cu opt rapoarte. Aceasta este opțională pe motorizarea de 150 CP, dar vine în standard pe cea de 170 CP. Nu în ultimul rând, aceste două motorizări pot primi și tracțiune integrală dacă asta își doresc clienții.

Transporter va fi disponibil și cu o motorizare plug-in hybrid cu 232 CP. Volkswagen nu a comunicat deocamdată cifre legate de baterie sau autonomia pur electrică oferită de această versiune PHEV a lui Transporter.

Nu în ultimul rând, noua generație va fi oferită în trei versiuni complet electrice. În funcție de cea aleasă, puterile livrate sunt de 136, 218 sau 286 CP. Toate cele 3 versiuni electrice primesc aceeași baterie de 64 de kWh, iar motorul electric este montat pe puntea spate.

În viitor va exista și o versiune cu mai puțină putere, echipată cu o baterie mai mică. Aceasta va fi destinată serviciilor de livrare urbane.

Deocamdată, nu au fost comunicate autonomiile pentru niciuna dintre versiunile electrice și nici prețurile pentru noua gamă de vehicule utilitare Transporter.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide