Norbert și Francesca Maior sunt vicecampioni mondiali în Junior WRC

Autor: Ionuț Vîlciu 09 sept. 2024 Știri auto
Norbert și Francesca Maior sunt vicecampioni mondiali în Junior WRC

Norbert și Francesca Maior au încheiat sezonul în Junior WRC pe locul 2. Astfel, cei doi devin vicecampioni mondiali în clasa Junior WRC.

Frații Maior, Norbert și Francesca, campioni europeni de juniori en-titre, au câștigat EKO Acropolis Rally 2024, în cadrul Junior WRC și WRC3, rezultat cu care brașovenii au încheiat sezonul în Junior WRC pe locul 2.

Cu acest succes în raliul elen, Norbert Maior îl urmează pe Simone Tempestini, care a câștigat competiția în 2016, când a și devenit campion mondial la juniori.

Norbert și Francesca Maior au fost urmați, în cadrul etapei din Grecia, de Romet Jurgensson/Oja Siim, iar Tom Renssonnet și Manon Deliot au completat podiumul în cadrul JWRC.

Cum etapa elenă a fost ultima a sezonului în Junior WRC, punctele obţinute şi-au dublat valoarea.

Astfel, după acest rezultat, sezonul din Junior WRC 2024 a fost adjudecat de echipajul eston Romet Jürgenson/Oja Siim, urmat de echipajul „tricolor” Norbert Maior/Francesca Maior și australienii Taylor Gill/Daniel Brkic.

Norbert și Francesa Maior sunt vicecampioni mondiali în Junior WRC

Suntem mândri că am putut realiza o astfel de performanță și, mai presus de toate, recunoscători tuturor partenerilor, echipei și oamenilor care au crezut din nou în noi și ne-au susținut pentru a fi încă o dată mai aproape de visul nostru.

Această performanță nu este doar a noastră, ci a tuturor celor care au contribuit la ea. Vă mulțumim din suflet!”, a fost mesajul postat de Norbert Maior, pe pagina de Facebook.

La startul EKO Acropolis Rally 2024 s-au aflat și alte două echipaje din România. Cristian Dolofan/Traian Pavel și Eugen Cărăgui/Robert Fus, care au terminat pe locul, 42, respectiv 50 la general.

Echipajul Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe s-a impus la general, urmat Dani Sordo – Cándido Carrera, respectiv Ott Tänak – Martin Järveoja.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: FRAS


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide