Noile modele Mercedes-Benz se pot conduce singure cu viteze de până la 95 km/h

Autor: Promotor 24 sept. 2024 Știri auto
Noile modele Mercedes-Benz se pot conduce singure cu viteze de până la 95 km/h

Mașinile Mercedes-Benz echipate cu tehnologia pentru condus autonom de nivel 3 se vor putea conduce singure cu până la 95 km/h pe autostrăzile din Germania.

Mercedes -Benz continuă să dezvolte tehnologia de conducere complet autonomă de Nivel 3. Sistemul său se numește Drive Pilot și a debutat ca opțiune pentru modelele Clasa S și EQS comandate și vândute în Germania și SUA în 2024.

La doar câteva luni de la lansarea oficială, Mercedes-Benz a anunțat că, începând cu primele săptămâni din 2025 limita sa de operare va fi crescută la 95 km/h. Clienții care au mașini echipate deja cu această dotare vor primi un update de la distanță sau se vor putea prezenta la service pentru actualizare.

Nu este nevoie de schimbarea a vreunei componente, iar actualizarea va fi gratuită. De asemenea, Mercedes-Benz spune că noua versiune va fi acum cel mai rapidă tehnologie de conducere autonomă de Nivel 3 folosită pe mașinile de serie.

Actualizarea sistemului Drive Pilot va permite anumitor modele Mercedes-Benz să se conducă singure la viteze mai mari

„Cu această versiune Drive Pilot îmbunătățită, Mercedes Benz își subliniază din nou rolul de pionierat în conducerea autonomă. În curând va fi posibilă activarea condusului autonom cu până la 95 km/h în trafic fluid în anumite condiții pe autostrada germană. Cu ajutorul acestui sistem, clienții noștri își pot folosi timpul într-un mod mai eficient. Mercedes Benz stabilește din nou standarde din industrie și deschide constant calea către conducerea autonomă”, a declarat Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administrație al Mercedes Benz Group.

Dezvoltarea la Mercedes Benz progresează într-un ritm rapid pentru a permite viteze și mai mari și timpi mai mari de predare a controlului în viitor. În Germania, viteza maximă permisă pentru conducerea automatizată condiționat este în prezent de 130 km/h. Mercedes Benz își propune să atingă această etapă până la sfârșitul deceniului, urmând o abordare pas cu pas axată pe siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide