Nissan Ariya e-4ORCE – Shogunul electric – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 aug. 2024 Știri auto

Nissan Ariya, vârful de lance al electricelor Nissan, a ajuns în testele noastre. Ce oferă SUV-ul electric cu aproape 400 CP?

Primul SUV complet electric al producătorului japonez a debutat 2021, cu un design inspirat de conceptul cu același nume, prezentat în 2019 la Salonul Auto de la Tokyo.

În România, SUV-ul electric este disponibil în trei versiuni, iar noi am pus mâna pe cea mai puternică dintre toate. Este vorba despre un Nissan Ariya în echiparea de top Evolve, care dezvoltă 394 Cp grație a două motoare electrice.

Acestea sunt alimentate de o baterie de 89 kWh, reușind să propulseze SUV-ul de la 0 la 100 km/h în doar 5,1 secunde. Viteza maximă atinsă de un astfel de model este de 200 km/h. În plus, configurația cea mai performantă a lui Nissan Ariya are o autonomie declarată de 399 km. Indiferent de capacitatea bateriei, Nissan Ariya poate fi încărcat la stații rapide de 130 kW.

Ce dotări primești pentru 66.900 de euro?

După cum spuneam, Ariya a fost creionată după conceptul ce poartă același nume. Astfel, mașina beneficiază de un design futurist atât la exterior, cât și la interior. Exemplarul testat de noi are un preț de listă de 66.900 de euro, la care se mai adaugă 1.000 de euro pentru vopseaua Aurora Green.

Ariya nu doar că arată modern, dar designul a fost adaptat pentru aerodinamică. Coeficientul aerodinamic de 0.30 este bun pentru SUV de aceste dimensiuni. La acesta contribuie și jantele aerodinamice ce măsoară 20 de inch în diametru.

În ciuda formei aerodinamice, Ariya rămâne o mașină destul de practică, cu un portbagaj de 415 litri. Există spații de depozitare suplimentare sub podeaua falsă, însă majoritatea volumului este ocupată de subwoofer-ul sistemului audio Bose.

La interior, Ariya oferă materiale de bună calitate și spațiu îndestulător, mulțumită ampatamentului lung de 2.775 mm. Interiorul acestei echipări de top este finisat cu piele albastră și alcantara. Confortul este asigurat de scaune reglabile electric, încălzite, ventilate, dar și de sistemele active de siguranță și pilot automat.

Pe lista de tehnologii putem include și cele două ecrane ce tronează pe planșa de bord a mașinii. Unul dintre ele este folosit pentru tabloul de bord, în timp ce celălalt controlează sistemul de infotainment. De asemenea, putem aprecia că Nissan a ales să păstreze câteva comenzi separate pentru climatizare, ci nu să le includă pe toate într-un meniu pe acest ecran.

Mai jos puteți urmări prezentarea video completă pentru Nissan Ariya:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide