Moto: care sunt diferențele între tehnica de frânare pe circuit și cea de stradă? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 iul. 2024 Știri auto
Moto: care sunt diferențele între tehnica de frânare pe circuit și cea de stradă? – VIDEO

„Podcast cu Priorotate” revine cu o nouă ediție. În acest episod îl avem invitat pe Răzvan Teodorescu, pilot de moto și un mare pasionat al domeniului.

Episodul 48 din „Podcast cu Prioritate” ne urcă pe două roți, invitat fiind Răzvan Teodorescu. Răzvan este pilot de moto, iar această pasiune pentru motociclism și-a descoperit-o încă de la o vârstă fragedă.

De atunci, interesul lui Răzvan pentru sportul motor pe două roți a crescut odată cu trecerea anilor. Începuturile sale au fost modeste, participând la curse de amatori, dar a avansat rapid.

Astfel, Răzvan a devenit campion local, ajungând un nume important pe scena moto din România. Cu ocazia acestui podcast, am descoperit povestea lui Răzvan, dar s-a discutat și despre necesitățile sportului cu motor și care sunt diferențele dintre o motocicletă pentru competiții și una de stradă atunci când vorbim de stilul de condus.

Cum se frânează, de fapt, cu o motocicletă pe circuit?

Am fost curioși să aflăm dacă tehnica de frânare diferă în cazul competițiilor pe circuit, iar Răzvan ne-a oferit un răspuns foarte clar: „Pe circuit se folosește cât mai mult frâna față, mai ales la nivelul nostru, frâna față e 100%. Puțini dintre piloții de aici folosesc frâna spate.”

„Cu frâna spate se spună că intri în viraj în drift, unde vedem la piloții de Moto GP sau chiar piloții de Moto 3 unde ei chiar folosesc mai mult frâna spate pentru a intra în viraj”, a adăugat Răzvan.

Totuși, pe stradă tehnica de frânare diferă, așa cum spune și Răzvan: „Pe stradă se folosește frâna mi se pare că 50-50, și spatele și fața, pentru a opri motorul eficient fără să bruschezi, mai ales frânele, să încarci suspensia față. Pe circuit trebuie să încarci furca față pentru a avea aderență în viraj, pe stradă mi se pare că trebuie să frânezi cu ambele pentru a avea un echilibru”.

Vezi aici podcastul integral cu Răzvan Teodorescu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide