Modelele Renault sunt vizate de furturi în serie. Camera de marșarier este căutată de tot mai mulți hoți

Autor: ProMotor 24 iul. 2024 Știri auto

Poliția din mai multe regiuni din Franța a primit un număr tot mai mare de plângeri în ultima lună, ca urmare a unei serii de furturi de camere de marșarier de pe mai multe modele Renault.

Este un fenomen care se răspândește în toată Franța de câteva săptămâni. Cazuri au fost depistate în Beziers, Narbonne și Lyon. Renault Clio, Megane și Captur sunt vizate de hoți. Aceștia sunt interesați de camerele de marșarier ascunse în logo-ul sub formă de diamant al mărcii.

Motivul ar fi că această piesă este ușor de furat și de revândut. Infractorii au nevoie doar de câteva minute și de o simplă șurubelniță pentru a le îndepărta, operațiune care poate fi efectuată foarte discret. Uneori, proprietarul nici nu își dă seama că mașina nu mai are această piesă.

Mașinile Renault, vizate de furturi. O singură piesă îi interesează pe hoți

Potrivit presei locale, în aceste orașe au fost depuse peste treizeci de plângeri pentru furturi de camere de mers înapoi de la începutul lunii iunie și până în prezent, însă numărul mașinilor afectate este cu siguranță mult mai mare.

Proprietarul unei mașini prădate de hoți, intrigat de această nouă „modă”, a făcut o mică investigație, și la o simplă căutare pe un site cu produse la mână a doua, un fel de OLX din Franța, a observat că există anunțuri de vânzare pentru camere de mers înapoi postate de câteva zile prin intermediul unor conturi recent create. Aceste camere se vând cu sume între 40 și 70 de euro.

După cum cu siguranță știți, furtul de piese este în creștere în zilele noastre, nu în ultimul rând pentru că piesele devin din ce în ce mai scumpe. De câțiva ani, infractorii vizează diverse componente ale vehiculelor cu scopul de a le vinde pe o piață neagră. Până de curând, convertoarele catalitice se numărau printre piesele cele mai apreciate de hoți, însă vedem că și camerele video montate pe mașini au ajuns în vizorul hoților.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault.com. Facebook - Kazaa Infos Radars.



Comentarii
Inchide