Mitsubishi va vinde doar mașini cu propulsie electrificată din 2035

Autor: Bogdan Bârliga 12 mart. 2023 Știri auto

Mitsubishi și-a propus ca până la mijlocul următorului deceniu să vândă doar vehicule electrice şi hibride, accelerând strategia de electrificare pentru a rămâne competitiv pe pieţele sale cheie. Grupul nipon a anuțat că investiţiile totale pentru atingerea acestui obiectiv se vor ridica la peste 10 miliarde de dolari până în anul fiscal 2030.

Producătorul auto nipon avea anterior ca obiectiv ca jumătate din vânzările sale până în 2030 să fie maşini electrice. Acum, Mitsubishi s-a angajat ca până în anul fiscal 2025 toate vehicule vândute să fie electrice şi hibride. Vehiculele hibride plug-in (PHEV), vehiculele electrice hibride şi vehiculele electrice pe baterii (BEV) sunt considerate de Mitsubishi vehicule electrificate. Acestea au reprezentat 7% din totalul vânzărilor de maşini noi ale companiei în anul fiscal 2021, se arată într-un material publicat de Kyodo și preluat de agerpres.ro.

Mitsubishi, care face parte din alianţa Renault – Nissan, are ca obiectiv lansarea a 16 noi modele pe plan global în următorii cinci ani. Din cele 16 noi modele ce urmează să fie lansate de Mitsubishi, unul va fi un vehicul electric pe baterii produs cu Renault iar altul cu Nissan. Luna trecută, Mitsubishi a anunţat că va lua în considerare o investiţie în noua divizie de vehicule electrice a Renault.

Modele noi ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi pe platforma CMF-B

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a anunțat în luna februarie un nou plan de colaborare și pe lângă modificările de natură financiară vom vedea în următori ani mai multe lansări comune de autoturisme. În primul rând va exista o cooperare cu Renault Group și Mitsubishi va dezvolta noile modele ASX și Colt, bazate pe platforma CMF-B utilizată în prezent pentru Renault Captur și Renault Clio.

Viitorul vehicul electric compact al Nissan (model de segment B), bazat pe platforma CMF-BEV, urmează să fie produs în uzina ElectriCity a Renault Group, în Franța, începând din 2026. Pentru gamele care urmează să fie lansate după anul 2026, Nissan și Renault Group vor studia posibilitățile de colaborare în cadrul viitoarei generații de vehicule electrice de segment C. Pentru a garanta un timp de încărcare mai bun, Nissan și Renault vor continua să își pună în comun tehnologiile pentru modelele vândute în Europa, inclusiv utilizarea potențială a arhitecturii comune de 800 de volți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Mitsubishi


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide