MG publică primele imagini cu concurentul Daciei Duster. Noul SUV se lansează în 28 august – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2024 Știri auto

După lansarea pe piață a noului HS, MG continuă să își actualizeze gama de modele. Următorul pe listă este SUV-ul ZS, care va folosi un motor hibrid cu aproape 200 CP.

MG este un jucător tot mai prezent pe piețele europene, inclusiv în România. Producătorul britanico-chinez a publicat primele teasere cu viitorul său SUV subcompact, model care va rivaliza cu Dacia Duster.

Noua generație a SUV-ului ZS va debuta oficial în data de 28 august 2024 și va beneficia de un design complet nou, asemănător cu ceea ce am văzut la noul MG3 și fratele său mai mare, MG HS.

Primul teaser prezintă o caroserie complet reproiectată, care respectă cel mai recent limbaj de design al producătorului. În partea frontală, grila mare este flancată de faruri LED agresive, în timp ce pe lateralele mașinii putem observa umerii sculptați în partea superioară a ușilor.

Partea din spate aduce aminte de noul hatchback MG3, dar designul nu este singurul lucru pe care îl are în comun cu acel model.

Noul MG ZS va folosi o motorizare hibridă

Potrivit Carscoops, noua generație a SUV-ului de clasă mică va folosi același sistem de propulsie hibrid regăsit pe MG3. Sistemul Hybrid+ este compus dintr-un motor pe benzină de 1.5 litri, ce dezvoltă 102 CP, cuplat cu un motor electric de 136 CP. În momentul în care cele două motoare funcționează simultan, puterea totală a sistemului ajunge la 194 CP.

Alături de acestea, sistemul Hybrid+ folosește o transmisie automată cu trei viteze, iar energia este stocată într-o baterie de 1,83 kWh. Noua configurație ar trebui să facă viitorul ZS mult mai eficient în comparație cu predecesorul său neelectrificat. Mai ales acum că Duster a primit motorizarea hibridă de 140 CP.

De asemenea, se presupune că noul model va fi disponibil și cu o motorizare turbo, pe benzină, dar și într-o variantă pur electrică. Viitorul MG ZS va fi prezentat în data de 28 august.

VIDEO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MG Motor España (@mgmotorespana)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MG


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide