Merită să repari o mașină cu daune: „Nu fac business decât dacă repară prost” – VIDEO

Publicat: 07 06. 2023, 10:22

This browser does not support the video element.

Cel de-al nouălea episod din „Podcast cu Prioritate” l-a avut ca invitat pe Daniel Tomescu de la STACS, de la care am putut auzi părerea despre reparațiile mașinilor cu daune.

Daniel Tomescu (STACS) este unul dintre cele mai populare personaje din scena auto românească. Fie că vorbim de tuning de performanță, de modificări vizuale sau off-road, Daniel are legătură cu fiecare în parte. El deține, în acest moment, trei mașini, dintre care două pe care le poate numi proiecte. Acestea sunt un Nissan Silvia S14 și o Toyota Land Cruiser 100 cu motorul V8 de 4,7 litri. Aceasta din urmă a fost modificată pentru ieșirile în teren pe care le practică ocazional Daniel, fiind pasionat de overlanding. În cele din urmă, mașina sa de zi cu zi este un Volkswagen Passat.

Daniel are o părere interesantă despre mașinile care au suferit daune și el spune că la service-ul său au fost reparate 8 astfel de mașini. Spre exemplu, mașina pe care o conduce soția sa, un Volkswagen Golf GTE, a fost cumpărată la 10.000 de km cu suma de doar 10.000 de euro. Mașina fusese implicată într-un accident, dar Daniel a reparat-o în România la atelierul său.

Rentează să repari o mașină avariată? Ce spune Daniel Tomescu?

„Eu am un service și îmi convine să le repar. Am la service 8 daune totale reparate, mașini ale vopsitorului meu și ale mele”, spune Daniel în cadrului podcastului. De asemenea, mai spune și că s-a gândit să cumpere astfel de mașini, să le repare și să le vândă mai departe, dar a renunțat: „La un moment dat am ”hai să luăm mașini lovite din afară, să le vindem și să facem bani”. Dar eu vreau să fiu corect, nu vreau să păcălesc oameni, vreau să le spun oamenilor că a fost lovită”, adaugă el.

Daniel a postat pe canalul său de YouTube procesul de reparare al Volkswagen-ului Passat, mașină care a fost lovită în spate și în față. Astfel, el a filmat și detaliat procesul de reparare al acelei mașini. Pe lângă acestea, el spune că „Oamenii care aduc mașini lovite din afară nu fac business decât dacă repară prost”. Astfel, dacă vei repara o mașină ca la carte, schimbând elementele din punctele de sudură, înlocuind bare de protecție și faruri, montând noi airbag-uri, nu va fi ceva rentabil din care vei obține bani. El spune că oamenii care se ocup cu așa ceva nu vor repara, de cele mai multe ori, mașinile ca la carte, ci vor recurge la scurtături.

VIDEO