Mercedes-Benz reduce producția pentru Clasa S din cauza vânzărilor în scădere

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2024 Știri auto

Mercedes-Benz reduce producție sedanului de lux din cauza vânzărilor slabe. Un furnizor spune că situația este o „catastrofă”.

Unul dintre cele mai importante modele din gama producătorului german întâmpină probleme din cauza vânzărilor din ce în ce mai mici. Conform Motor1, în primul trimestru al acestui an, livrările pentru Mercedes-Benz Clasa S au scăzut cu 37%, iar asta include derivatele AMG și Maybach ale modelului de lux. În total, 16.900 de Clasa S au fost livrate.

Producătorul nu a făcut publice detaliile vânzărilor Clasei S pentru al doilea trimestru. Cu toate acestea, livrările combinate ale modelelor Clasa S, EQS, EQS SUV și GLS au scăzut cu aproape 23%, până la 33.400 de mașini. Astfel, Nu ar trebui să ne surprindă că Mercedes-Benz a confirmat acum zvonurile despre reducerea producției a modelelor vârf de gamă.

Mercedes-Benz reduce producția limuzinei Clasa S

Într-un interviu acordat publicației Automobilwoche, un purtător de cuvânt al companiei a anunțat că Clasa S va fi produsă într-un singur schimb la Fabrica 56 din Sindelfingen. Potrivit publicației, uzina de asamblare a fost subutilizată de luni de zile din cauza scăderii puternice a vânzărilor. Un furnizor de componente a spus că reducerea producției Clasei S este o „catastrofă”.

Schimbarea către un singur schimb de producție la uzina din Sindelfingen va intra în vigoare după vacanța din august. Reprezentantul Mercedes spune că unora dintre muncitori li se vor atribui alte sarcini legate de producție la uzina unde este fabricat și modelul EQS.

De cealaltă parte, BMW înregistrat o creștere a vânzărilor pentru modelele sale de top. Cererea pentru Seria 7 și Seria 8 a crescut cu 11,4%, până la 30.249 de mașini până în iunie.

Mașinile Audi de segment D au suferit o pierdere de 16,5% la 8.487 de mașini. Producția acestor modele Audi mari a scăzut cu 46%, la doar 5.788 de mașini, între lunile ianuarie și iunie ale anului curent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide