Mercedes-Benz anunță propriile baterii solid state. Autonomia ar putea crește cu până la 80%

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2024 Știri auto
Mercedes-Benz anunță propriile baterii solid state. Autonomia ar putea crește cu până la 80%

Mercedes-Benz și Factorial au creat o nouă tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice, despre care producătorul auto german spune că ar îmbunătăți autonomia cu până la 80%.

Compania Factorial, în colaborare cu Mercedes-Benz, a dezvoltato nouă generație de baterii în stare solidă pentru mașinile electrice. Producătorul auto spune că poate îmbunătăți autonomia unui vehicul electric cu până la 80%, anunță Carscoops.

Aceste baterii, dezvoltate de Factorial, companie cu sediul în SUA și partener al Mercedes-Benz din 2021, au o densitate de energie de 450Wh/kg. De asemenea, beneficiază de un design de ultimă generație cu catod uscat, menit să sporească eficiența și sustenabilitatea producției.

Factoria crede că aceste noi baterii vor putea fi folosite pe mașinile de serie până la finalul acestui deceniu, lucru ce va permite un avans important în dezvoltarea mașinilor electrice viitoare.

Mai multă autonomie, mai puțină greutate

Pe lângă creșterea autonomiei unui vehicul electric cu până la 80%, Factorial spune că noile sale baterii de tip solid state pot reduce semnificativ greutatea și crește eficiența vehiculului.

În plus, compania susține că sistemul de electroliți în stare solidă pe bază de sulfuri „adresează preocupările legate de siguranță asociate cu modelele de electroliți lichizi mai inflamabili și volatili”.

Noile celule își mențin stabilitatea chiar și la temperaturi de funcționare de peste 90 de grade, ceea ce ar putea reduce cerințele de răcire pentru pachetele de baterii, eficientizând și mai mult generațiile viitoare de mașini electrice.

Mercedes-Benz a încheiat un acord de dezvoltare comun cu Factorial în 2021. De asemenea, a condus o investiție de 200 de milioane de dolari pentru firma de baterii în 2022 și a primit recent primele mostre B ale celulelor de baterie cu stare solidă de la Factorial.

Tot mai mulți producători auto vor să folosească astfel de baterii pe mașinile lor. Recent, MG a anunțat că primele modele electrice echipate cu baterii în stare solidă vor fi lansate în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide