Mercedes-AMG PureSpeed se apropie de finalul testelor

Autor: Ionuț Vîlciu 29 aug. 2024 Știri auto

Prototipurile noului Mercedes-AMG PureSpeed au ajuns în faza finală de testare. Atracția noului model este elementul HALO, așa cum găsim pe mașinile de Formula 1.

Mercedes-AMG începe faza finală a dezvoltării mașinii sport PureSpeed, care a avut premiera mondială în forma de concept la Monaco, în mai 2024. Prototipurile modelului ediție limitată sunt în prezent în curs de testare.

Mașinile sunt testate pe o varietate de drumuri din nordul Italiei, înainte de a se îndrepta spre sud, spre pista de testare de mare viteză din Nardò. Designul radical, o mașină de performanță complet deschisă, cu două locuri, fără acoperiș și nici parbriz, este un omagiu adus curselor și trebuie să se dovedească de ce este în stare în acest program de testare pe un total de peste 3.000 de kilometri.

În timpul acestor teste, echipa de dezvoltare se concentrează pe un spectru larg de sarcini. Acestea asigură funcționalitatea și interacțiunea tuturor sistemelor și componentelor. De asemenea, caroseria mașinii este evaluată în situații ample pentru aderarea la cele mai înalte standarde de calitate. Pe lângă asta, experții efectuează reglaje fine în condiții de testare la viteze mari, pe circuit.

Noul Mercedes-AMG PureSpeed va fi construit în doar 250 de exemplare

Unul dintre elementele definitorii ale modelului cu două locuri este sistemul HALO, care înlocuiește stâlpul A convențional. Acest element este derivat din Formula 1 și protejează ocupanții în caz de accident.

Sistemul de siguranță optimizat aerodinamic al Mercedes-AMG PureSpeed ​​constă dintr-o bară curbată fixată pe caroseria vehiculului. Două căști, care sunt, de asemenea, optimizate aerodinamic, oferă protecție suplimentară și au fost concepute și produse exclusiv pentru Mercedes-AMG PureSpeed.

Producția este limitată la 250, iar mașinile sunt rezervate pentru câțiva pasionați și colecționari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide