Mașinile Tesla pot să ia foc dacă nu sunt tractate corect. Cum se remorchează o Tesla

Autor: Radu Țuțulan 11 sept. 2024 Știri auto
Mașinile Tesla pot să ia foc dacă nu sunt tractate corect. Cum se remorchează o Tesla

Compania americană a transmis clienților instrucțiuni detaliate privind modul în care pot fi remorcate mașinile Tesla. Dacă nu sunt tractate corect, vehiculele electrice pot să ia foc.

Mașinile electrice, spre deosebire de cele clasice, se încarcă de câte ori roțile se învârt.

De aceea, compania americană Tesla a transmis clienților instrucțiuni detaliate privind modul în care poate fi tractate modelele sale.

Mașinile Tesla pot să ia foc dacă nu sunt tractate corect

Dacă mașinile electrice sunt tractate chiar și cu două roți pe asfalt, se pot supraîncălzi și pot lua foc. Conform manualului de utilizare a mașinilor Tesla, niciuna dintre roți nu trebuie să atingă solul atunci când vehiculul este tractat.

Motoarele mașinilor electrice pot genera energie atunci când roțile se învârt.

În cazuri rare, supraîncălzirea extremă poate provoca aprinderea componentelor din jur”, scrie în cartea tehnică a mașinilor Tesla, conform evmarket.ro.

Iar daunele cauzate de transportul necorespunzător al vehiculului nu sunt acoperite de garanție.

Ceea ce înseamnă că mașinile Tesla trebuie transportate fie doar pe platformă, fie cu roțile pe role.

Mai există varianta de a activa „Modul Transport”, care permite roților să se rotească lent, sub 5 km/h. Dar numai pe o distanță foarte scurtă, de cel mult 10 metri.

Pericol de electrocutare în cazul unui accident cu Cybertruck

Tesla avertizează clienții că, în cazul unui accident, atât componentele de înaltă tensiune, cât și cele de joasă tensiune din Cybertruck ar putea fi „compromise”.

Din acest motiv, este recomandat ocupanților acestei mașini să nu iasă din vehicul dacă au fost implicați într-un accident.

Cybertruck este echipat cu componente de înaltă și joasă tensiune care pot fi compromise ca urmare a unei coliziuni. Înainte de a transporta Cybertruck, este important să presupunem că aceste componente sunt sub tensiune. Respectați întotdeauna măsurile de siguranță de înaltă tensiune (purtarea echipamentului de protecție etc.) până când profesioniștii în intervenții de urgență au evaluat vehiculul și pot confirma cu exactitate că toate sistemele de înaltă tensiune nu mai sunt sub tensiune. Nerespectarea acestui lucru poate duce la vătămări grave”, se mai arată în manualul de utilizare conceput de Tesla pentru Cybertruck.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide