Mașinile SH din România, mai scumpe decât cele din Germania? Explicația unui vlogger român – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 26 dec. 2022 Știri auto

Piața auto din România poate fi plină de surprize, dar și de capcane. Cei de la 99Vehicles au vorbit despre diferențele dintre piața auto din România și cea din Germania, dar și deosebirile de preț care apar la mașinile la mâna a doua, unele ajungând să fie mai scumpe, în ciuda stării precare pe care o au.

„Pentru că mi-am vândut mașina și am cumpărat alta, în mod evident am studiat piața auto second hand și în Germania și în România”, a spus moderatorul Răzvan Bălănescu, de la 99Vehicles.

Uite care este concluzia pe care a tras-o creatorul de conținut în urma analizei făcute pe o serie de mașini produse de BMW, în special modelele X1 și X3.

Mașinile din România sunt puțin mai ieftine, însă mult mai uzate

Pe piața din Germania, un BMW X1 în stare foarte bună poate costa între 12.000 de euro și 15.000 de euro. În România, un BMW X1 XDrive cu motor de 2.0 litri diesel costă între 10.000 de euro și 13.000 de euro, însă are în jur de 260.000 de kilometri deja parcurși, ceea ce scade din durata de viață rămasă și mobilitatea părții mecanice a mașinii. Cel mai ieftin BMW X1 scos în România la vânzare vine din prima generație și este în jurul prețului de 9.000 de euro, având la bord peste 250.000 de kilometri.

Alegerea finală a fost pentru un X3 din 2009 cu 68.000 de kilometri la bord, care a costat 10.600 de euro. Mașina are 218 CP, cutie automată și XDrive, venind pe platformă din Germania.

Calitatea kilometri parcurși, un factor care determină starea mașinii la mâna a doua

„Eu nu înțeleg japca asta românească. Cum să îmi iau din Germania mașină cu 12.000 de euro, care are peste 60.000 de kilometri, iar dacă vin în România îmi iau cu 12.000 de euro, dar cu 260.000 de kilometri, despre care nici măcar nu știu dacă sunt reali. Per total îți iei o mașină mai bună, cu mai puțini kilometri. Acum depinde și de calitatea kilometrilor parcurși”, a mai adăugat Bălănescu.

Uzura motorului provine și din modul în care distanțele înregistrate au fost parcurse. Diferența o face traficul la care a fost expusă mașina, urban sau extraurban, calitatea drumurilor, dar și a combustibilului folosit.

”Ceea ce am observat este că mașinile din Germania au pentru același model kilometri mai puțini și sunt mai îngrijite, costă cam la fel ca aici (în România – n.r.), dar aici îți iei ceva cu mult mai mulți kilometri. Avantajul este că aici o poți avea imediat, dar dacă vrei să o ții pe termen lung sunt de părere că mai degrabă îți iei din Germania. Depinde și ce fel de mașină cauți”, a concluzionat creatorul de conținut.

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: BMW


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide