Ce mașini vinde o companie de închirieri auto care a intrat în faliment?

Publicat: 04 08. 2020, 07:35
Actualizat: 04 08. 2020, 07:36

O companie celebră de închirieri auto trebuie să scape de peste 180.000 de mașini în jumătate de an. Hertz și-a anunțat falimentul și trebuie să-și vândă o mare parte din flotă.

GALERIE FOTO

Pandemia de coronavirus a fost lovitura decisivă pentru compania de închirieri auto Hertz. Aceasta este nevoită să-și vândă o parte din flotă pentru a-și acoperi datoriile. Astfel, Hertz trebuie să ia bani pentru 182.521 de vehicule dintre cele aproximativ 500.000 aflate în flota sa, până la sfârșitul acestui an. Termenul limită este data de 31 decembrie.

Cele aproximativ 317.000 de unități rămase îi vor permite companiei să desfășoare o activitate profitabilă în momentul în care pandemia de coronavirus va permite călătoriile fără restricții, iar serviciile companiilor de închirieri auto vor fi din nou de interes.

Mașinile și alte bunuri aflate în posesia companiei sunt estimate la aproximativ 650 de milioane de dolari. Cea mai mare parte din sumă este reprezentată, așa cum era de așteptat, de către vehicule.

În flota Hertz se regăsesc modele de clasă mică, mașini compacte, sedanuri, modele de lux, van-uri, dar și supercar-uri. Prețul lor este stabilit, evident, în funcție de vechime, de clasa din care fac parte, de distanța parcursă până în momentul scoaterii la vânzare și de starea tehnică a vehiculului.

Pe lista de mașini scoase la vânzare de Hertz se regăsesc și un BMW M4 din actuala generație cu doar 5.431 de kilometri la bord, un BMW Seria 7 din 2019, un Audi SQ5 din 2019 și un Mercedes-Benz GLC din 2020.

2020, un an greu pentru compania de închirieri auto

În luna martie, în plină criză provocată de pandemia de coronavirus, compania de închirieri auto le-a oferit medicilor, în mod gratuit, autoturisme pe care să le poată folosi pe o durată de o lună. În vederea obținerii unei mașini, medicii au fost nevoiți să prezinte dovada profesiei și permisul de conducere.

La sfârșitul lunii martie, măcinată de probleme financiare, Hertz a început să-și concedieze angajații.

În luna mai, compania și-a anunțat intrarea în insolvență.