Maşini second-hand: cât din 10 anunţuri sunt maşini cu defecţiuni sau daună totală

Autor: Marius Vișan 25 ian. 2017 Știri auto
Maşini second-hand: cât din 10 anunţuri sunt maşini cu defecţiuni sau daună totală

Conform unei analize a pieţei de maşini rulate din România, aproximativ 60% dintre automobilele SH aflate la vânzare au diverse probleme care necesită reparaţii costisitoare sau au suferit accidente grave, scrie Digi24.ro.

S-a stabilit că maşinile care se vând în România pentru un preţ de aproximativ 2.000 de euro sunt aduse de la „fiare vechi” din alte ţări, şi reprezintă un risc atât financiar, cât şi de siguranţă rutieră pentru clienţi. În unele cazuri reparaţiile ulterioare ale maşinii pot depăşi valoarea de achiziţie. 

„Odată eliminat timbrul de mediu, orice barieră împotriva acestor fiare vechi vândute la preţ de automobile dispare, aşa că singurul filtru rămâne vigilenţa clienţilor şi verificarea temeinică înainte de cumpărare”, a adăugat Mihai Cune fondatorul site-ului InspectorAuto.ro, pentru sursa mai sus citată. 

În unele cazuri cumpărătorii cumpăra fără să ştie o maşină care a fost grav avariată sau care a fost chiar daună totală. Însă din cauza lacunelor din legislaţie noastră epavele se reîntorc pe şosele ,îl loc să ajungă la fiare vechi în ţările de provenienţă. 

Samsarii sunt specializaţi în repararea de mântuială a maşinilor. În unele cazuri nu li se mai montează airbag-uri şi capse pirotehnice în sistemele de reţinere ale centurilor de siguranţă, iar în cazul unui accident maşinile oferă zero protecţie.

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide