Maserati prezintă două ediții speciale pentru supercar-ul MC20

Autor: Ionuț Vîlciu 20 iun. 2024 Știri auto

Maserati celebrează aniversarea de 20 de ani a modelului MC12 cu două ediții speciale pentru supercar-ul MC20.

Producătorul italian a prezentat MC20 Icona și MC20 Leggenda, două serii speciale pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a iconicului MC12, mașină care a readus Maserati înapoi în lumea sportului cu motor în urmă cu 20 de ani.

MC12, lansat prima dată într-o versiune de stradă și menit să-și lase amprenta pe circuit devenind un punct de referință în campionatele GT, a fost sursa de inspirație pentru supercar-ul Maserati MC20. Noul model emblematic a marcat începutul unei noi ere pentru Maserati în 2020, fiind primul model echipat cu motorul V6 Nettuno.

Pentru a celebra aniversarea a 20 de ani de la debutul lui MC12, Maserati a lansat două ediții speciale pentru MC20. Cele două serii speciale MC20 – în ediție limitată de 20 de exemplare fiecare – prezintă culori speciale și dotări exclusive inspirate de MC12 Stradale și, respectiv, MC12 GT1 Vitaphone.

Maserati celebrează 20 de ani de la debutul emblematicului MC12 cu două ediții speciale pentru MC20

Schema de culori a modelului Maserati MC20 Icona amintește de unul dintre cele mai emblematice Maserati din toate timpurile: culorile sunt aceleași cu cele ale predecesorului său din 2004, MC12 Stradale, la rândul său un omagiu adus stilului modelului Maserati Trofeo Light de la cursa de 24 de ore de la Daytona, care a fost prima mașină inspirată de Maserati Birdcage Type 61, produsă între 1959 și 1961.

Istoria modelului MC20 Leggenda se regăsește, de asemenea, în însuși numele său; acesta este vopsit în Nero Essenza și Digital Mint Matte pentru a prelua culorile premiatului MC12 GT1 sub comanda echipei Vitaphone Racing. Acea mașină a reușit performanța de a aduce acasă recordul de trei victorii și două clasări pe locul al doilea la cursa de 24 de ore de la Spa. Dotările Fuoriserie ale modelului MC20 Leggenda includ jantele trident în Nero Lucido cu capace de butuc Nero Opaco și Trident Digital Mint; logo-ul Trident în galben pe grilă, pe portiere și pe montantul C; la final, etrierele de frână vopsite în negru. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide