Mărcile auto de care să te ferești în 2024. Care sunt cele mai stricăcioase modele? – VIDEO
Ne lovim adesea de problema fiabilității atunci când căutăm o mașină nouă. Nimeni nu își dorește o mașină stricăcioasă, care să se defecteze adesea și în care să investească sume mari de bani. Odată cu apariția de noi tehnologii pot apărea și noi probleme până când producătorii ajung să implementeze în mod optim aceste noi descoperiri.
Bineînțeles, există mașini care nu au probleme sau dacă au, de obicei sunt minore, iar producătorul le poate rezolva rapid. Dar există și situații mai puțin fericite, iar cei de la Car Help Corner au alcătuit o listă a brandurilor auto cu cele mai slabe reputații în materie de fiabilitate, mașini pe care clienții ar trebui să le evite atunci când caută o mașină nouă. Topul a fost creat pe baza datelor colectate în America de Nord, dar sunt destule mărci pe care le întâlnim și în Europa.
Cele mai stricăcioase mașini. Care sunt brandurile de care ar trebui să ne ferim în 2024?
Dodge
Potrivit datelor furnizate de Consumer Reports, Dodge se clasează pe locul 10 în topul celor mai puțin fiabili producători auto. Dodge nu are cea mai bună reputație când vine vorba despre fiabilitatea mașinilor sale. Din păcate, datele nu sunt suficient de concludente, deoarece Consumer Reports a avut rapoarte doar pentru un singur model, anume SUV-ul Durango.
Ford
Următorul brand din acest top este Ford, care a obținut rezultate și mai slabe decât Dodge. În cazul lui Ford, rezultatele au fost împărțite, deoarece în timp ce unele modele au obținut calificative foarte bune, altele au primit scoruri de fiabilitate foarte mici, modele printre care se numără Escape, Explorer, Bronco și Bronco Sport.
Lincoln
Nu este o surpriză că marca de lux a celor de la Ford se clasează pe poziția imediat următoare. Lincoln suferă de probleme similare cu Ford, dat fiind faptul că folosește motorizări și tehnologii similare. Cel mai puțin fiabil model al producătorului american a fost SUV-ul Aviator.
GMC
Parte din grupul General Motors, alături de Chevrolet sau Cadillac, GMC este un brand ce produce doar SUV-uri sau camionete heavy duty. De altfel, a fost declarat cel mai puțin fiabil brand de sub umbrela General Motor. Se pare că motoarele și transmisiile ce echipează SUV-urile și camionetele GMC suferă de probleme destul mari, fapt ce a contribuit la un scor mic pentru fiabilitate.
Volvo
Volvo este un brand cunoscut pentru siguranța pe care mașinilor sale, dar în ultimii ani nu s-a clasat prea sus în rapoartele de fiabilitate. În afara SUV-ului XC40, cea a primit un calificativ mediocru, restul gamei producătorului suedez se situează sub medie, atunci când vorbim de fiabilitatea modelelor. Cel mai slab rezultat a fost înregistrat de SUV-ul XC60.
Jeep
Brandul american a avut parte de rechemări frecvente și probleme cu calitatea mașinilor, ceea ce îl situează pe locul 5 din 10. Cele mai slab cotate modele sunt Renegade, crossover ce a fost recent retras de la vânzare pe piața din SUA, Wrangler și Grand Cherokee.
Volkswagen
Pe locul 4 s-a clasat Volkswagen, iar studiul a arătat că fiecare model vândut în American de Nord a avut un nivel de fiabilitate sub medie. De asemenea, costurile de reparație ale unor modele pot fi foarte mari odată ce garanția oferită de producător s-a încheiat, ceea ce a dus la acest rezultat nu tocmai fericit.
Rivian
Rivian este un producător relativ nou, ce produce mașini electrice. Calificativul ar putea fi, totuși, unul pripit, dat fiind faptul că Rivian este un producător atât de tânăr, care nu produce foarte multe mașini anual.
Mercedes-Benz
Era în care modelele Mercedes-Benz erau studiate și testate pentru a rezista cât mai mult timp a dispărut. Nu se întâmplă acest lucru doar cu producătorul german, este o direcție în care aproape toată industria pare că merge. Mercedes-Benz ocupă locul 2 în topul celor mai puțin fiabile mărci auto. Cele mai slabe modele ale sale au fost Clasa C și EQS.
Chrysler
La fel cum am văzut cu Dodge, rezultatul nu este tocmai cel mai corect, deoarece Chrysler mai are doar un model la vânzare, anume monovolumul Pacifica.
VIDEO