Mai multe trotinete electrice au fost descoperite în Dâmbovița după secarea râului pentru curățare

Publicat: 27 03. 2024, 10:41
Actualizat: 27 03. 2024, 11:51

Mai multe trotinete electrice au fost descoperite în albia râului Dâmbovița, în Capitală, după secarea râului în vederea curățării.

Trotinetele electrice sunt un mijloc de transport ce a luat tot mai multă amploare în ultimii ani. Nu doar că serviciile de ride sharing au flote întregi de trotinete electrice, dar și clienții privați au început să își achiziționeze trotinete pentru uz personal, cum ar fi naveta către muncă.

Râul Dâmbovița a fost secat pentru curățare, iar locuitorii Capitalei au fost loviți de o imagine dezolantă. Mai multe trotinete electrice au fost descoperite după ce apele s-au retras, fiind acoperite de noroi, semn că au fost aruncate de ceva timp în Dâmbovița.

Trotinete electrice aruncate în râul Dâmbovița, descoperite după secarea râului pentru curățare

Pline de noroi și cel mai probabil, stricate, trotinetele zac abandonate în Dâmbovița. Peisajul dezolant a ieșit la suprafață după ce apa a fost scoasă din albia râului pentru curățenia anuală, relatează Digi24.ro.

Jurnaliștii prezenți la fața locului spun că pe o distanță de circa 10 metri au numărat nu mai puțin de 7 trotinete aruncate, pline de noroiul adus de apa râului. Pe lângă acestea, se pot observa și alte deșeuri ce au fost aruncate în Dâmbovița, cum ar fi coșuri de gunoi sau bucăți rupte din gardul de protecție amplasat lângă trotuar.

Oamenii se opresc să fotografieze trotinetele aruncate și sunt surprinși de ceea ce văd. Trotinetele au fost aruncate în râu cel mai probabil într-un gest de vandalism.

La începutul acestui an, Guvernul României a decis să schimbe legea și să introducă noi prevederi legale ce restricționează circulația pe drumurile publice pentru trotinetele și bicicletele electrice. Astfel, la propunerea Autorității de Supraveghere Fiscală, Guvernul a decis ca asigurarea RCA să fie obligatorie pentru unele modele de trotinete și biciclete electrice. Pentru orice astfel de vehicul ce poate depăși viteza de 25 km/h, este obligatorie asigurarea de răspundere civilă.

Vezi aici materialul video publicat de Digi24.ro