Mai multe mașini autonome s-au blocat într-o parcare și au început să claxoneze în miezul nopții – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2024 Știri auto

Un videoclip viral arată cum mai multe mașini autonome de la Waymo s-au blocat într-o parcare și au început să claxoneze una la cealaltă în jurul orei 4 dimineața.

Tehnologia mașinilor autonome a evoluat până în punctul în care putem întâlni, în anumite orașe, mașini care se conduc singure, fără asistare umană. Totuși, tehnologia este încă departe de a fi perfectă, iar un clip viral ne arată o situație destul de încurcată creată de mai multe mașini autonome de la Waymo.

Potrivit USA Today, mai multe mașini autonome din San Francisco a fost surprinse de o cameră de supraveghere claxonând una la alta în timp ce încercau să parcheze în miezul nopții.

Videoclipul arată o parcare plină cu mașini autonome de la Waymo, unele înconjurând parcarea căutând un loc. În timp ce mașinile așteaptă cu farurile aprinse și semnalele clipind, acestea claxonează una la cealaltă. Astfel, în încercarea lor de a parca, mașinile s-au blocat unele pe celelalte.

Mai multe mașini autonome s-au blocat încercând să parcheze

Compania a declarat că problema a fost cauzată de un software menit să prevină accidentele la viteze mici. Waymo a mai spus și că lucrează la o soluție pentru această problemă software.

„Mi s-ar fi părut amuzant dacă nu ar fi ora 4 dimineața”, a spus una dintre persoanele ce a postat clipul pe social media. Din fericire, claxoanele din miez de noapte au dispărut. „Ar trebui să punctez că se pare că Waymo a remediat problema”, a spus aceeași persoană. „Aseară am avut o noapte liniștită, din fericire.”

Waymo, cunoscută anterior ca Google Self-Driving Car Project, este o companie de mașini autonome și o filială a Alphabet, compania care deține Google. În prezent, compania are mai multe mașini autonome în câteva orașe din vestul Statelor Unite, precum Phoenix, Los Angeles și San Francisco.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: USA Today / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide