Leo Borlovan este noul campion absolut de super rally în sezonul 2024

Autor: Radu Țuțulan 21 oct. 2024 Știri auto
Leo Borlovan este noul campion absolut de super rally în sezonul 2024

Pilotul timișorean Leo Borlovan a devenit cel mai tânăr campion național absolut de super rally din istorie. La numai 23 de ani, a ridicat trofeul deasupra capului, după ce a câștigat și etapa finală, Trofeul Mangalia.

Pe un monopost Funyo SP05 Evo, Borlovan și-a adjudecat victoria la Mangalia chiar în ultima manșă de concurs.

Cu această ocazie a stabilit și noul record al circuitului stradal, un spectaculos 02:28,080. Podiumul etapei a fost completat de Dragoș Savloschi (Ligier JS51 Evo), cu un timp de 02:28,602, și de Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), cronometrat cu 02:29,184.

Leo Borlovan este noul campion absolut de super rally în sezonul 2024

Sursa: RoDrift
Sursa: RoDrift

Borlovan a câștigat și lupta pentru clasamentul final, Mangalia fiind de altfel runda decisivă pentru stabilirea noului campion după 3 ani de dominație a francezului Jerome France.

Cu 76 de puncte, Borlovan i-a depășit pe Radu Benea (57p) și Costel Cășuneanu (55p), ambii concurând însă la divizia turisme.

Mihai Leu, promotorul campionatului de super rally, s-a declarat încântat de atmosfera din acest an.

Mangalia a fost cireașa de pe tort din acest sezon. La un moment dat, după prima manșă de concurs, erau șase piloți diferențiați în mai puțin de o secundă, ceea ce este incredibil. A fost unul dintre cele mai spectaculoase sezoane de super rally. Deja mă gândesc la anul viitor, vrem să anunțăm cât mai rapid calendarul competițional pentru că vom avea multe surprize pe ordinea de start”, a spus fostul campion de la raliuri și viteză în coastă.

Cine e noua campioană la echipe

La echipe, noua campioană a devenit Impuls Leasing Rally Team, formată din Cășuneanu și Aurelian Andronache, aceștia obținând al doilea titlu la această categorie după cel din 2022.

Un total de 23 de piloți de top au concurat la Trofeul Mangalia în weekend. Circuitul a fost special amenajat pe străzile orașului de la malul Mării Negre și a avut o lungime de 3.75 kilometri.

Mii de spectatori au fost prezenți pe margine la etapa care a închis sezonul de super rally.

În acest an, Super Rally a avut patru etape, la Alba Iulia, Timișoara, București și Mangalia. Printre numele care au participat în acest sezon se numără Simone Tempestini, Jerome France, Mihai Leu, Costel Cășuneanu, Emil Ghinea, Geoffrey Schatz sau Norbert Maior.

Fanii au putut admira mașini de top, de la Ferrari 488 Challenge, Audi R8, Alpine GT sau Porsche 997RGT până la monoposturi precum Ligier, Funyo, Wolf F1 și Norma.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RoDrift


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide