Land Rover reinventează SUV-ul Discovery. Ar putea avea inclusiv o versiune electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 26 aug. 2024 Știri auto

Land Rover lucrează la o nouă generație a SUV-ului Discovery. Modelul va fi dezvoltat pentru a acomoda propulsoare hibride, dar și versiuni pur electrice.

Discovery este unul dintre cele mai importante modele din portofoliul producătorului britanic. De-a lungul a cinci generații, SUV-ul și-a demonstrat abilitățile în teren, adunând o mare bază de fani în decursul a peste trei decenii.

Totuși, noul Defender l-a împins în afara luminii reflectoarelor, însă acest lucru s-ar putea schimba odată cu cea de-a șasea generație. Potrivit Autocar, Land Rover vrea să reinventeze acest model odată cu cea de-a șasea generație. Producătorul britanic vrea să poziționeze viitorul său SUV într-un „teritoriu unic” pentru a-l diferenția de Defender, care a canibalizat vânzările lui Discovery.

Actualul Discovery se află la vânzare încă din 2017, ceea ce îl face cel mai vechi model din gama Land Rover. De asemenea, a fost și modelul ce a înregistrat cele mai slabe vânzări, cu doar 16.750 de exemplare comercializate la nivel global în decursul anului trecut.

Ce noutăți pregătește Land Rover pentru Discovery?

În ciuda rezultatelor slabe de vânzări, firma britanică vrea să lanseze o nouă generație și își va concentra eforturile pe definirea mai clară a poziționării Discovery în jurul valorilor sale de „aventuri în familie”. Directorul mărcilor Discovery și Defender, Mark Cameron, a declarat că repoziționarea va trebui să îndepărteze Discovery de Defender, care oferă rafinament și spațiu comparabil, dar cu o gamă mai largă de motoare, echipamente și opțiuni pentru dimensiunile caroseriei.

Versatilitatea lui Defender și designul de inspirație retro au dus la comercializarea a 110.367 de exemplare doar în 2023. Land Rover va încerca să deosebească Discovery mutându-l într-un segment nou. Astfel, modelul britanic ar urma să adopte anumite trăsături similare cu cele ale unui monovolum, dat fiind că se va axa mai mult pe componenta familie.

Este posibil ca JLR să construiască următoarea generație Discovery pe platforma MLA, care stă la baza actualului Range Rover și poate găzdui atât configurații cu motoare termice, cât și electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide