Land Rover readuce la viață numele Freelander. Va fi folosit pentru o gamă de modele electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iun. 2024 Știri auto
Land Rover readuce la viață numele Freelander. Va fi folosit pentru o gamă de modele electrice

Denumirea Freelander se întoarce în industria auto. Land Rover o va folosi pentru o nouă gamă de modele electrice produse în China.

Pentru o bună perioadă de timp, Freelander a fost punctul de intrare în gama producătorului britanic Land Rover. Între timp, acest model a dispărut, fiind înlocuit în gamă de un alt SUV compact, anume Discovery Sport.

Totuși, se pare că numele de Freelander va fi readus la viață odată cu nașterea unei noi divizii de mașini electrice a JLR. Potrivit Autocar, JLR va reînvia numele Freelander pentru o nouă gamă de mașini electrice produsă China și intenționează să le exporte în cele din urmă în întreaga lume.

Noile modele vor fi construite pe o platformă furnizată de partenerul în joint-venture al companiei, Chery, care în prezent construiește Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque, Jaguar E-Pace și versiunile cu ampatament lung ale limuzinelor XF și XE pentru piața chineză.

Land Rover va produce mașini electrice în China

Vândute sub marca Freelander, aceste noi modele vor fi considerate ca fiind independente atât de portofoliul existent al Chery, cât și de gama curentă a Jaguar Land Rover. JLR va lansa în continuare modele electrice Land Rover pentru alte piețe globale folosind platformele modulare MLA și EMA, iar Jaguar va introduce o nouă gamă de vehicule electrice de lux folosind platforma JEA.

Noile modele electrice din gama Freelander sunt descrise ca fiind gândite și proiectate pentru mase și, deși inițial vor fi vândute exclusiv în China, JLR spune că vor fi exportate la nivel global odată cu trecerea timpului, dar compania nu a oferit detalii suplimentare despre piețele pe care le vizează sau când aceste mașini vor fi vândute și în afara Chinei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide