Land Rover prezintă noul Defender OCTA. SUV-ul a primit un V8 Twin-Turbo cu 635 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iul. 2024 Știri auto

Land Rover Defender OCTA a fost prezentat oficial, cu debutul dinamic programat pentru Goodwood Festival of Speed. Cel mai puternic Defender de până acum folosește un V8 cu 635 CP.

După o serie de teasere, cel mai nou membru al familiei Defender a fost dezvăluit oficial, fiind cel mai puternic și mai rapid model care a purtat vreodată sigla Defender. Noul Land Rover Defender OCTA își va face oficial debutul dinamic la Goodwood Festival of Speed, care va avea loc între 11 și 14 iulie anul acesta.

Piesa de rezistență a noului SUV Land Rover este, fără dar și poate, grupul motopropulsor. Nu este prima dată când vedem un Defender cu motor V8, dar cel standard folosește un V8 de 5.0 litri, de proveniență Jaguar Land Rover, în timp ce Defender OCTA folosește un motor V8 mild-hybrid de la BMW.

Unitatea de 4.4 litri este supraalimentată cu două turbine și produce 635 CP și 750 Nm. Cu Launch Control activat, cuplul crește până la 800 Nm. Astfel, noul Defender OCTA poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde, ceea ce îl face cel mai rapid Defender din istorie. Însă nu performanțele pe asfalt sunt cele care recomandă un Defender.

Defender OCTA este mai pregătit pentru aventurile în teren accidentat

Noul Land Rover Defender OCTA are o gardă la sol cu 28 mm mai înaltă și este mai lat cu 68 mm. SUV-ul a fost dotat cu brațe de suspensie mai lungi și mai rezistente, pentru a permite o mai bună articulație a suspensiei.

În plus, Defender OCTA este echipat cu ceea ce Land Rover numește suspensie 6D Dynamics. Această configurație constă din amortizoare semi-active continuu variabile interconectate hidraulic, despre care Land Rover spune că reduc ruliul și tangajul pe șosea, în același timp îmbunătățind articulația off-road. De asemenea, Land Rover a echipat noul model cu un sistem care detectează automat pe ce suprafață este condus și optimizează Defender în consecință.

Bineînțeles, șoferul poate seta individual aspecte precum direcția, accelerația sau suspensia. Șoferul are la dispoziție și un nou mod de rulare, intitulat OCTA. Acest mod activează un sistem Launch Control pentru off-road și reglează ABS-ul pentru a-l face mai eficace pe suprafețe alunecoase.

Cel mai agresiv Land Rover Defender de până acum

Producătorul a vrut ca performanțele noului Defender OCTA să se reflecte și în design, astfel că SUV-ul a primit un kit de caroserie mai agresiv, cu aripi evazate, anvelope all-terrain de 33 de inch, o bară frontală redesenată, în timp ce bara spate integrează patru evacuări reale. Clienții pot opta și pentru o folie mată pentru a proteja caroseria.

Schimbările continuă și la interior, acolo unde Land Rover oferă ca opțiune materialul Ultrafabric. În standard, Defender OCTA vine cu un interior realizat din piele semi-anilină Burnt Sienna, în combinație cu material textil Kvadrat. Pe lângă noile materiale, Defender OCTA se diferențiază și prin noile scaune, create special pentru acest nou model.

Noul Defender OCTA își va face debutul public și debutul dinamic la Goodwood Festival of Speed, între 11 și 14 iulie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide