Lamborghini înregistrează vânzări record în prima jumătate din 2023
Lamborghini continuă să fie un nume de referință în industria auto de lux, demonstrând o performanță excelentă pe piață și o creștere constantă a vânzărilor. Succesul comercial al familiilor Urus și Huracan a contribuit semnificativ la rezultatele record din prima parte a anului curent, iar compania își propune să continue să ofere modele inovatoare și performante pentru a-și păstra poziția de lider în segmentul său.
În primul semestru al anului 2023, Lamborghini a reușit din nou să înregistreze rezultate remarcabile în ceea ce privește vânzările, cifra de afaceri și profitabilitatea, în special datorită succesului comercial al modelelor Urus și Huracan. Astfel, în așteptarea lansării pe piață a modelului Revuelto, Lamborghini se mândrește cu atingerea unei cifre globale de 5.341 de unități livrate, în creștere cu 4,9% față de primul semestru al anului 2022.
Pentru moment, modelele Urus și Huracan nu mai pot fi comandate, fiind deja vândute toate exemplarele până la finalul de producție. Din fericire pentru fanii constructorului italian de lux, ambele modele vor primi succesori noi la jumătatea anului viitor.
Succes și la capitolul financiar pentru Lamborghini
De asemenea, compania înregistrează o tendință ascendentă în ceea ce privește veniturile, care au crescut la 1.421 de milioane de euro, înregistrând o creștere de 6,7% față de aceeași perioadă din 2022. Profitul operațional a crescut cu 7,2%, ajungând la un record de 456 de milioane de euro, în comparație cu 425 de milioane de euro în 2022. Astfel, rata de profitabilitate (RoS) a înregistrat și ea o îmbunătățire, ajungând la 32,1%.
În primele 6 luni ale anului curent, Lamborghini a comercializat 2.285 de mașini în regiunea compusă din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Apoi, urmează piața de peste Ocean, acolo unde au fost livrate 1.857 de vehicule, iar în zona Asia-Pacific au fost comercializate 1.199 de bucăți. Defalcat, Statele Unite ale Americii se mențin pe primul loc cu 1.625 mașini livrate, urmate de Marea Britanie (514), Germania (511), China continentală, Hong Kong și Macau (450), Japonia (280), respectiv Italia (270).