Kimi Antonelli îl va înlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes. Italianul are doar 18 ani

Autor: Ionuț Vîlciu 02 sept. 2024 Știri auto
Kimi Antonelli îl va înlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes. Italianul are doar 18 ani

Lewis Hamilton va pilota pentru Ferrari începând cu 2025. Mercedes a semnat deja contractul cu pilotul care îi va lua locul în echipă începând cu sezonul viitor.

Echipa de Formula 1 și-a anunțat line-up-ul de piloți pentru 2025. Mercedes-AMG Petronas îl va pierde pe Lewis Hamilton la finalul acestui an, iar în locul său va veni tânărul Kimi Antonelli. Italianul în vârstă de 8 ani i se va alătura lui George Russell pentru sezonul viitor.

Kimi va face pasul din Formula 2 și va absolvi programul de juniori al echipei, asemenea lui George Russell, care a făcut saltul în Formula 1 în 2019, după o perioadă de doi ani petrecută în programul de juniori al echipei.

„Piloții noștri din 2025 combină experiența, talentul, tinerețea și viteza totală. Suntem încântați de ceea ce George și Kimi aduc echipei atât ca piloți individuali, cât și ca parteneri. Noul nostru line-up este perfect pentru a deschide următorul capitol din povestea noastră. Este, de asemenea, o dovadă a forței programului nostru de juniori și a credinței noastre în talentul înnăscut”, a declarat Toto Wolff.

Kimi Antonelli va pilota pentru Mercedes-AMG F1 în 2025

Ascensiunea lui Kimi în rândurile inferioare ale sportului cu motor l-a făcut să se alăture programului de juniori al echipei, la vârsta de 12 ani, în 2019. După succesul înregistrat în karting, inclusiv campionatul european de karting FIA și titlurile din seria WSK Euro, a trecut la monoposturi – unde a obținut titlul ADAC, cât și pe cel italian de Formula 4 în 2022, înainte de a revendica Campionatul European Regional Formula din 2023.

Italianul a făcut pasul în Formula 2 FIA pentru 2024, obținând două victorii până acum. „Să ajung Formula 1 este un vis pe care l-am avut de când eram mic; Vreau să mulțumesc echipei pentru sprijinul pe care mi l-a oferit în cariera mea până acum și pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Încă învăț multe, dar mă simt pregătit pentru oportunitate”, a declarat Kimi Antonelli.

Lewis Hamilton va pilota pentru Ferrari începând de anul viitor. El îl va avea drept coleg pe Charles Leclerc, care s-a alăturat Scuderiei în 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-AMG F1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide