Kawasaki prezintă o motocicletă alimentată cu hidrogen. Când ar putea intra în producție? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 iul. 2024 Știri auto

Kawasaki a prezentat o motocicletă alimentată cu hidrogen pentru piața din Japonia. Prototipul folosește un motor modificat care funcționează cu hidrogen în loc de benzină.

Noile tehnologii nu sunt rezervate doar pentru industria auto, iar Kawasaki vrea să arate acest lucru cu un nou prototip. Producătorul japonez a prezentat o motocicletă alimentată cu hidrogen, care promite beneficiile unei motociclete tradiționale, dar cu mult mai puține emisii.

Potrivit Carscoops, motocicleta bazată pe Ninja H2 are un motor supraalimentat cu patru cilindri de 1,0 litru, care a fost modificat pentru a funcționa cu hidrogen în loc de benzină. Hidrogenul este injectat direct în cilindri, deoarece bicicleta funcționează printr-un proces tradițional de ardere.

Nu doar motorul a suferit modificări, deoarece motocicleta a fost echipată cu rezervoare de combustibil speciale pentru hidrogen, precum și cu un sistem de alimentare cu hidrogen. Aceste componente se pare că au fost amplasate în spate și au fost concepute pentru a arăta ca niște compartimente dure.

Kawasaki a creat o motocicletă alimentată cu hidrogen. Vrea să implementeze conceptul la scară largă

Kawasaki a organizat recent ceea ce compania numește „prima cursă demonstrativă publică din lume a unei motociclete termice alimentată cu hidrogen de către un producător de motociclete de serie” pe circuitul Suzuka în timpul cursei de anduranță de 8 ore Coca-Cola Suzuka. A fost punctul culminant al mai multor luni de muncă, deoarece proiectul a început în martie 2023, iar testele au luat startul la începutul acestui an.

Compania a spus că motocicleta oferă „senzația de zgomot și pulsație pe care cicliștii o iubesc atunci când răsucesc accelerația, în timp ce emite în principal apă și o cantitate foarte mică de CO2”. În plus, bicicleta ar putea evita problemele legate de autonomie și timpii lungi de reîncărcare care împiedică motocicletele electrice.

Chiar dacă avem de-a face cu un prototip, Kawasaki plănuiește să pună acest tip de motocicletă în producția de serie la începutul viitorului deceniu.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kawasaki


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide