Ideile mari vin de la ăia mici. Pentru că mereu copiii vor rămâne cei mici pentru taţii lor. Cu o colecţie impresionantă de “300 şi” de maşini rare cu istorii de prima pagină, Ion Ţiriac are ce să le arărte nu numai românilor de aici, ci şi străinilor. Legenda spune că sunt turişti care vin pentru Casa Poporului (sau Palatul Parlamentului) şi se opresc întâi la Ţiriac Collection – singurul loc pe care îl ştim noi în care vezi cel puţin un milliard de euro pe roti. Sunt maşini de epocă şi de azi, producţii limitate la câteva unităţi şi modele speciale care costă o eternitate de bani.
Astfel, Ion Ion, fiul lui Ţiriac, s-a gândit la un cadou pe care “tati” îl va ţine minte toată viaţă în sensul pozitiv al expresiei. I-a făcut o aplicaţie valabilă pentru toată lumea în care dai un tur virtual în incinta Ţiriac Collection.
Am fost azi la lansarea aplicaţiei – iOS şi Android – şi am aflat că dezvoltatorii au lucrat cu cel mai bun artist 3D în momentul ăsta – un român din Spania. Aplicaţia are şi explicaţii audio pentru cele 180 de modele expuse online. În limba engleză, ce-i drept, dar sunt în curs de rezolvare şi cele româneşti.
Cei care au făcut aplicaţia Ţiriac Collection au folosit 35.000 de imagini produse pentru asamblarea experienţei 360. Pentru că vedeţi maşinile de jur-împrejur. Vă plimbaţi în jurul lor, vă urcaţi în ele, le puneţi contactul şi totul … se aude!!! Chiar şi pornirea motorului şi trântirea uşii, claxonul şi alte detalii cu volum. Toate sunetele sunt reale, captate în showroom-ul lui Ion Ţiriac. E ca şi cum aţi fi acolo, numai Ion Ţiriac lipseşte.
Într-un ecran diferit o să vedeţi şi maşinile 3D, luate pe rând şi pozate într-un cort special amplasat în timpul dezvoltării aplicaţiei. Colectarea conţinutului, dezvoltarea lui şi generarea au durat 3 luni de zile. E nepreţuită dacă vreţi să ştiţi cât a costat. E cadou, nu se spune şi nu se pune.
Cel mai mişto e că aplicaţia Ţiriac Collection nu e gata. Adică e gata dar nu e niciodată gata. Ok, să fim înţeleşi un pic mai bine. Sunt update-uri de conţinut întruna în funcţie de maşinile care intră în expoziţie. Cum spuneam, loc e pentru multe modele, Ţiriac are vreo 300, aşa că odată restaurate şi cosmetizate cele care sunt la “stilişti”, primesc un loc în expoziţia fizică şi în aplicaţie. Totodată, cei care îşi activează notificările live pentru aplicaţie primesc informaţii despre evenimentele de la Ţiriac Collection, promoţii şi alte lucruri #megafoarteimpresionante.
Autor Alexandru Banu