Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş face verificări privind utilitatea marcajelor rutiere de la pasajul Jiul din Timişoara, inaugurat duminică, după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe comentarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.â
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că se fac verificări privind utilitatea marcajelor rutiere de la pasajul Jiul din Timişoara şi pentru a se stabili dacă proiectul a fost respectat.
“Poliţia Rutieră a avizat instituirea restricţiilor de circulaţie pentru realizarea pasajului şi a intersecţiei din proximitatea acestuia. Soluţia adoptată de executantul lucrărilor de modernizare privind marcajele rutiere aplicate va face obiectul unor verificări pentru a se stabili dacă acestea respectă proiectul, precum şi referitor la utilitatea acestora. În funcţie de rezultatul verificărilor, se vor dispune măsuri legale şi se va solicita o îmbunătăţire a semnalizării rutiere orizontale şi verticale, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră”, a afirmat Ancuţa Morariu.
Concret, la intersecţia B-dul Republicii cu str. Jiul şi pasajul cu acelaşi nume au fost trasate o serie de marcaje rutiere spre stânga, dreapta sau în faţă care ar putea să-i deruteze pe şoferi. Practic, liniile imaginare de care şoferii ţin cont atunci când se află într-o intersecţie au fost trasate pe carosabil.
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminică, la inaugurarea pasajului Jiul,după lucrările de extindere la cinci benzi, că în cazul în care se va dovedi că marcajele rutiere din intersecţie sunt prea aglomerate, atunci se pot “simplifica lucrurile”.
“O să vedem dacă marcajele sunt apreciate de timişoreni sau nu sunt apreciate. Prin absurd, dacă n-o să fie, pot fi făcute altele, evident. Nu facem atâta haz pentru nişte marcaje. Specialiştii spun că sunt foarte bune, pentru că ghidează conducătorii auto, indiferent de pe ce direcţie vin, în această intersecţie foarte complexă, complicată. Dacă se va constata că sunt prea încărcate, atunci sigur că se poate interveni şi se pot simplifica lucrurile”, a afirmat Nicolae Robu.
În acest sfârşit de săptămână, pe reţelele de socializare au apărut o serie de comentarii legate de marcajele rutiere de la pasajul Jiul din Timişoara. “Zici că e GTA 2 cu placa grafică stricată”, “Aşa sunt şi în Germania intersecţiile, dar aici şi-au bătut joc”, “Ce şotron au tras la Jiul” sau “Cineva nu a avut voie să se joace cu vopsea când a fost mic. A recuperat acum” – sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook.
Lucrările de modernizare şi lărgire a pasajului Jiul la cinci benzi au început în vara anului 2016, iar valoarea investiţiei se ridică la peste şapte milioane de euro, bani proveniţi din bugetul local al Primăriei Timişoara.
În pasajul Jiul nu vor fi probleme cu gheaţa, în sezonul rece, asta pentru că a fost montată şi o instalaţie de degivrare, care se încălzeşte automat când senzorii instalaţi detectează scăderea temperaturii sub o anumită limită.