Uzina Star Assembly a Mercedes-Benz din Sebeş va fi transformată într-una producătoare de componente pentru maşini electrice ca parte a planului de investiţii de 40 de miliarde de euro, scrie Ziarul Financiar.
În prezent, la cele două uzine ale Mercedes-Benz de la Sebeş şi Cugir se produc componente şi cutii de viteze pentru maşini cu motoare diesel sau benzină.
La opt ani de la demararea investiţiilor în cadrul Star Assembly la Sebeş, sume care au ajuns la peste 550 mil. euro, concernul german a demarat planurile de a converti unităţile de producţie din România pentru a produce componente destinate viitoarelor maşini electrice.
„Unităţile de producţie din România, din Sebeş şi Cugir, Star Assembly şi Star Transmission, sunt o parte importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale Mercedes-Benz Cars la nivel global. Fabricile sunt acum utilizate la nivel total. Pentru viitoarea aliniere a fabricii suntem în prezent în faza de plan, cu o viziune spre schimbarea portofoliului de produse şi efectele acestora“, au declarat pentru Ziarul Financiar reprezentanţii Star Assembly.
Mercedes-Benz vrea să accelereze planurile de electrificare a gamei. Până în 2022 va avea câte un model electric în toate segmentele pe care activează.
După 2025 toate modelele noi vor fi doar electrice, potrivit planurilor companiei prezentate în a doua jumătate a lunii iulie.
Mercedes plănuiește să construiască, alături de partenerii săi, opt uzine care să producă baterii pentru mașinile sale cu emisii zero. Patru dintre ele vor fi pe teritoriul Europei. Pentru simplificarea procesului de producție, bateriile vor fi standardizate.
Pentru ca tranziția la producția de mașini electrice să decurgă fără probleme, Mercedes-Benz a demarat instruirea angajaților. În 2020, aproximativ 20.000 de angajați din Germania au participat la cursuri de specializare.
“Misiunea noastră în această transformare este să convingem clienții să facă trecerea la mașini electrice oferind produse captivante. Inovatoarea limuzină EQS este doar începutul unei noi ere”, susține Ola Kallenius.