În România se fură 4 maşini pe zi. Tipologia hoţilor de maşini: nu toţi fură pentru bani, unii o fac de plăcere. „Se plimbau pe străzi, după care le abandonau”

Autor: Marius Vișan 15 aug. 2018 Știri auto
În România se fură 4 maşini pe zi. Tipologia hoţilor de maşini: nu toţi fură pentru bani, unii o fac de plăcere. „Se plimbau pe străzi, după care le abandonau”

Statisticile arată că în România sunt furate aproximativ patru autoturisme zilnic . În primele 6 luni, peste 600 de proprietari din toată ţara au rămas fără maşini. Hoţii aleg până şi cele mai banale mărci, precum Dacia, Renault, până la Ford sau Volkswagen. Însă printre ele se află şi maşini de lux precum Mercedes, BMW sau chiar Lamborghini.

Doar în ultimele două luni au fost furate patru modele de BMW, modele cu preţuri între 20.000 şi 50.000 de euro. Proprietarii au rămas fără ele în Bucureşti, Bihor, iar ultimele modele au fost furate din Cluj şi Argeş.

Deşi maşinile furate sunt recuperate în proporţie de 90% hoţii sunt greu de identificat şi de prins. Şeful Serviciului Furturi de Autovehicule de la Poliţia Capitalei spune că unii hoţi fură ca să facă bani, iar alţii să se recreeze cu maşina altcuiva.

„Am avut situaţii în care autoturismul a fost furat pentru a se deplasa din Bucureşti până în provincie, unde făptuitorul îşi avea domiciliul sau reşedinţa. Situaţii în care autorii făceau o pasiune din a fura maşini şi a se plimba pe străzile Bucureştiului, după care le abandonau”, a declarat pentru Digi24.ro Eugen Huţul, şeful Serviciului Furturi de Autovehicule.

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide