În cât timp îți ajunge în fața casei o mașină Tesla pe care o cumperi de pe site-ul oficial al companiei lui Elon Musk?

Publicat: 08 07. 2020, 12:54
Actualizat: 08 07. 2020, 13:06

Cei care vor să-și cumpere o mașină electrică Tesla, chiar de pe site-ul oficial, trebuie să știe că nu există o dată clară la care mașina, din momentul comenzii, va ajunge „în fața casei”, așa cum obișnuiește să spună românul.

Să presupunem că în acest moment (începutul lunii iulie) configurăm o Tesla Model 3 pe site-ul oficial, suntem anunțați că mașina va fi livrată estimativ în luna august.

Intră în Galeria Foto

Acest cuvânt „estimare” este destul de înșelător pentru că înseamnă că termenul se poate prelungi chiar și cu câteva luni. Este vorba de o aproximare, nu de o dată exactă.

Tesla comandată în iulie și livrată în august?

Un alt factor care poate întârzia aducerea mașinii în fața casei ar fi transportul. Având în vedere că Tesla nu are reprezentanță în România, cel care își comandă o Tesla trebuie să se ocupe personal de transportul ei până în țară, operațiune care va costa în plus.

Să presupunem că mașina este gata de livrare la fabrica din Olanda la jumătatea lunii august, după cum se spune pe site, apoi mai punem maximum o săptămână transportul până în România, am putea să credem că o Tesla ar putea să ajungă în fața casei proprietarului într-o lună și jumătate (la un calcul grosso modo).

Pe site se menționează că Tesla nu va asigura transport pentru vehiculul dvs, iar dacă proprietarul vrea să angajeze pe cineva acesta trebuie să fie o firmă aprobată de Tesla.

 

Mașina trebuie ridicată din Tilburg, Olandă

„Sunteți responsabil pentru coordonarea ridicării vehiculului dvs. și transportul ulterior de la fabrica noastră din Tilburg, Olandă la adresa dvs.”, este mesajul publicat pe tesla.com.

De asemenea, atunci când vehiculul trebuie dus într-un service Tesla, indiferent de motiv, proprietarul este responsabil pentru organizarea și plata transportului.

Tesla nu participă la Rabla Plus

Până când Tesla nu va avea un showroom oficial în România, modelele producătorului american nu se vor putea înscrie în programul Rabla Plus. Altfel, românii care vor o Tesla nu au parte de ajutorul de 10.000 de euro oferit de stat pentru achiziția unei mașini electrice.

Până să avem reprezentanță, cei de la Tesla au anunțat că trei stații de încărcate vor fi montate în România. Tesla Supercharger este rețeaua de încărcare rapidă care oferă energie electrică gratis proprietarilor de modele Tesla.

Primele trei orașe din România unde Tesla va instala câte un Supercharger vor fi București, Craiova şi Brăila. Informația apare pe site-ul oficial al companiei şi a fost confirmată pe Twitter, chiar de CEO-ul Elon Musk.