Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă demararea construcţiei mai multor parcări subterane şi supraterane, în paralel cu taxarea domeniului public, una dintre acestea fiind amplasată în zona Gării de Nord, iar o alta în Piaţa Constituţiei.
„Va fi demarată construcţia de parcări subterane şi supraterane în paralel cu taxarea domeniului public, o măsură luată de toate marile capitale europene cu efecte benefice asupra decongestionării traficului. Lansăm în acest an licitaţiile pentru atribuire prin concesionare a realizării următoarelor parcări: Edgar Quinet- trei niveluri – 380 locuri; Parcare subterană Piaţa Dorobanţi – două niveluri – 254 locuri şi Parcaj subteran Gara de Nord – 867 locuri”, a afirmat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Capitalei mai cuprinde şi două parcaje subterane la Sala Palatului (Nord – trei niveluri, 552 locuri şi Sud – trei niveluri, 536 locuri), un parcaj subteran la Piaţa Lahovari de 207 locuri, un parcaj subteran în Piaţa Cantacuzino, de 206 locuri, şi un alt parcaj subteran în Piaţa Constituţiei, cu o capacitate de 988 locuri, conform unui comunicat al PMB.
În ceea ce priveşte parcările publice supraterane structură uşoară, acestea vor fi realizate fie direct de Compania Municipală de Parking, fie prin scoaterea la licitaţie. Este vorba despre parcajul suprateran Textiliştilor, care va avea 188 de locuri, amplasate pe două niveluri şi va avea un nivel cu spaţiu verde şi terenuri de sport şi locuri de joacă. De asemenea, tot în această categorie intră şi proiectul pentru pracajul suprateran Panait Cerna, care va avea 264 locuri, pe două niveluri de parcare plus un nivel cu spaţiu verde, terenuri de sport şi locuri de joacă.
„De asemenea, în zonele cele mai vulnerabile se vor construi parcări de reşedinţă în colaborare cu primăriile de sector, pentru a asigura locuri de parcare necesare pentru cetăţenii din zonă”, menţionează Municipalitatea.
Primarul general a convocat, miercuri, un comandament la care au participat responsabilii direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei, dar şi cei ai Poliţiei Rutiere, RATB, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.
Citeşte şi: Firea: Taximetriştii care cer mai mulţi bani pentru o cursă pot fi reclamaţi la linia verde
Citeşte şi: Guvernul a fixat o dată până la care se mai poate cere restituirea taxei auto